Γιουβέντους-ΑΕΚ 77-78: Δύσκολη νίκη, τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης

Γιουβέντους-ΑΕΚ 77-78: Δύσκολη νίκη, τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης

Με ήρωα τον Ντούσαν Σάκοτα η ΑΕΚ αρνήθηκε να «καθαρίσει» νωρίς το παιχνίδι απέναντι στη Γιουβέντους και πήρε τη νίκη, όχι όμως ικανοποιητική διαφορά

Γιουβέντους-ΑΕΚ 77-78: Δύσκολη νίκη, τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης
Μπορεί να έχει το όνομα, η Γιουβέντους όμως δεν έχει την χάρη! Παρόλα αυτά η ΑΕΚ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων απέναντι σε μία κατώτερη αντίπαλο και χρειάστηκε τον ήρωά της!

Με το παιχνίδι στην... κόψη του ξυραφιού ο Ντούσαν Σάκοτα έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά! Ο αρχηγός της ομάδας σκόραρε, καθώς προσγειωνόταν στο παρκέ και πήρε και το φάουλ στο πιο κρίσιμο σημείο. Η «Βασίλισσα» πήρε το μίνιμουμ στην έδρα της Γιουβέντους και την περιμένει στο κλειστό του ΟΑΚΑ στις 21 Φεβρουαρίου (19:30) για να... καθαρίσει την πρόκρισή της στα playoffs. Εκεί, βρίσκεται ήδη η Μονακό.

Κλείσιμο
Οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς μπήκαν στην Utena Arena αρκετά στατικοί. Η επίθεσή τους ήταν σε άσχημη μέρα, ενώ ανά διαστήματα αντιμετώπιζαν πρόβλημα και με την άμυνά τους.

Η ΑΕΚ μέτρησε 4 λάθη και 1/6 σουτ πριν μειώσει ο Δημήτρης Μαυροειδής (8-4 στο 6') που μπορεί να επέστρεψε ζεστός έπειτα από 4 αναμετρήσεις, αλλά στη συνέχεια η απόδοσή του δεν ήταν ανάλογη. Σίγουρα, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων βοήθησε να μην ξεφύγει η διαφορά, αφού οι γηπεδούχοι έπαιζαν επίσης άσχημο μπάσκετ μετρώντας 3/12 σουτ λίγο πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Ούτε στη συνέχεια δεν κατάφερε να βρει ρυθμό η ΑΕΚ, αλλά η αντίπαλός της δεν έκανε κάτι καλύτερο και οι δύο ομάδες πήγαν στ' αποδυτήρια ισόπαλες. 

Στην επιστροφή ο Ντίξον έδωσε τον ρυθμό έξω από τα 6,75μ. στην ομάδα του που ευστόχησε σε 6 τρίποντα στην τρίτη περίοδο και σταδιακά ανέβασε ρυθμό. Μπορεί να είχε πρόβλημα στα επιθετικά ριμπάουντ, ωστόσο η λογική έλεγε πως ήταν θέμα χρόνου να... καθαρίσει το ματς.

Το τρίποντο του Ουίλιαμς ανέβασε τη διαφορά στο +8 (43-51 στο 27')για πρώτη φορά, αλλά οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια. Επέστρεψαν στο ματς, απαντούσαν σχεδόν σε κάθε καλάθι της «Ένωσης» και το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. 

Τα δεκάλεπτα: 16-9, 30-30, 53-56, 77-78

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης