Τον Οκτώβριο ξεκινάει η μπασκετική έκδοση του Champions League

Τον Οκτώβριο ξεκινάει η μπασκετική έκδοση του Champions League

Με τη συμμετοχή συνολικά 48 ομάδων θα ξεκινήσει στις 20/10 η διοργάνωση της FIBΑ που έχει προκαλέσει τόση αναταραχή – Άρης και ΠΑΟΚ έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης

Τον Οκτώβριο ξεκινάει η μπασκετική έκδοση του Champions League
Το πρώτο ανεπίσημο τζάμπολ θα δοθεί στις 21 Ιουλίου όταν και θα διεξαχθεί η κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών της προκριματικής φάσης (που θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 24 ομάδες θα διεκδικήσουν τα 8 τελευταία εισιτήρια για να προστεθούν στις 24 ομάδες που ήδη έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Champions League της FIBA κι ανάμεσα στις τελευταίες βρίσκονται ο Άρης και ο ΠΑΟΚ.

Κλείσιμο
Η κανονική περίοδος της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου ενώ οι 24 ομάδες που θα συμμετέχουν απευθείας σ’ αυτήν είναι οι: Βιλερμπάν, Στρασμπούρ, Μονακό, Λε Μαν, Μπάνβιτ, Πινάρ Καρσίγιακα, Άρης, Αβελίνο, Φράπορτ Σκαϊλάινερς, Όλντενμπουργκ, ΠΑΟΚ, Βενέτσια, Οστάνδη, Μακάμπι Ρισόν, Τσιμπόνα, Νίμπουρκ, Νεπτούνας, Ρόζα Ράντομ, Έλιος, Μέγκα Λεκς, Τενερίφη, Άβτοντορ, Χίμικ, Βέντσπιλς. 

Από ‘κει και πέρα, άλλες 24 ομάδες θα διεκδικήσουν τα εναπομείναντα οκτώ εισιτήρια της διοργάνωσης μέσω δύο προκριματικών γύρων. Οι 16 εξ αυτών θα συμμετέχουν στον πρώτο προκριματικό, όπου θα δώσουν μεταξύ τους παιχνίδια εντός και εκτός έδρας. Οι οκτώ νικητές θα αντιμετωπίσουν τους άλλους οκτώ του δεύτερου γκρουπ των προκριματικών –και πάλι σε διπλά παιχνίδια- με έπαθλο την πρόκριση στη regular season του Champions League. 

Οι 16 ομάδες του πρώτου προκριματικού: Γιουβέντους, Κατάγια, Ιγκοκέα, Ρίλσκι, Τσμόκι Μινσκ, Χρόνινχεν, Μόρναρ, Ταρτού, Οραντέα, Κλουζ, Πριέβιτζα, Μπάκεν, Σοντερτάλιε, Πόρτο, Μπενφίκα, ΑΕΚ Λάρνακας. 

Οι 8 ομάδες του δεύτερου προκριματικού: Λουκόιλ, Ζολνόκι, Σαρλερουά, Μπεσίκτας, Ιρόνι Ναχαρίγια, Ουσάκ Σπορτίφ, Βαρέζε, Λούντβιγκσμπουργκ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης