Τζόκοβιτς εναντίον Μάρεϊ ο τελικός του Ρολάν Γκαρός

Τζόκοβιτς εναντίον Μάρεϊ ο τελικός του Ρολάν Γκαρός

Ο Άντι Μάρεϊ έγινε ο πρώτος Βρετανός μετά από σχεδόν 80 χρόνια που θα διεκδικήσει τον τίτλο στο Παρίσι, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα διεκδικήσει το μοναδικό τουρνουά Γκραν Σλαμ που του λείπει

Τζόκοβιτς εναντίον Μάρεϊ ο τελικός του Ρολάν Γκαρός
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς που έκανε περίπατο κόντρα στον Ελβετό Ντομινίκ Τιέμ κι ο Άντι Μάρεϊ ο οποίος απέκλεισε τον κάτοχο του τίτλου Σταν Βαβρίνκα, συνθέτουν το ζευγάρι στον τελικό του Ρολάν Γκαρός κι αμφότεροι θέλουν να γράψουν ιστορία.

Ο Μάρεϊ επικράτησε με 3-1 (6-4, 6-2, 4-6, 6-2) του Βαβρίνκα και έγινε ο πρώτος Βρετανός μετά τον Μπάνι Όστιν το (πολύ μακρινό) 1937 που θα διεκδικήσει τον τίτλο, με την ελπίδα ότι θα τα πάει καλύτερα καθώς ο συμπατριώτης είχε ηττηθεί από τον Γερμανό Χένερ Χένκελ. 
Η τελευταία φορά που τενίστας από το νησί πήρε τον τίτλο ήταν το 1935 όταν τα είχε καταφέρει ο μεγάλος Φρέντ Πέρι. Αυτός είναι ο 10ος τελικός σε τουρνουά Γκραν Σλαμ για τον Μάρεϊ ο οποίος έχει κερδίσει στο Αμερικανικό Όπεν το 2012 και το Γουίμπλεντον το 2013 (κόντρα στον Τζόκοβιτς).
Κλείσιμο

Όσον αφορά τον Σέρβο ήταν πραγματικά απολαυστικός κόντρα στον Τιέμ τον οποίο διέλυσε με 3-0 (6-2, 6-1, 6-4).

Ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης προκρίθηκε στον 20ο τελικό Γκραν Σλαμ της καριέρας του, πιάνοντας στη 2η θέση τον Ραφαέλ Ναδάλ, ενώ αν τα καταφέρει να κερδίσει τον Μάρεϊ θα γράψει ιστορία.

Κι αυτό γιατί θα έχει κατακτήσει διαδοχικά και τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά (Γουίμπλεντον, ΟΠΕΝ Αυστραλίας και Αμερικής) και θα καταφέρει επιτέλους να μπει στο κλειστό γκρουπ των αθλητών που έχουν κατακτήσει όλα τα Γκραν Σλαμ (Ροντ Λέιβερ, Αντρέ Άγκασι, Ρότζερ Φέντερερ και Ραφάελ Ναδάλ). 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης