Απαγόρευσαν στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να κρατούν σημαίες της Καταλονίας

Απαγόρευσαν στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να κρατούν σημαίες της Καταλονίας

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κάθε σημαία με πολιτικό περιεχόμενο θα αφαιρείται από τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας

Απαγόρευσαν στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να κρατούν σημαίες της Καταλονίας
Σε μία νέα πρόκληση προς τους οπαδούς της Μπάρτσα, η Ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την χρήση της σημαίας της Καταλονίας, την λεγόμενη και Estelada στον αγώνα για τον τελικό του Κυπέλλου της Ισπανίας.

Ο αγώνας που θα γίνει την Κυριακή στο στάδιο Βιθέντε Καλντερόν στην Μαδρίτη κόντρα στην τροπαιούχο της Europa League Σεββίλη, και σύμφωνα με τις αρχές η ανάρτηση της σημαίας της ανεξαρτησίας της Καταλονίας θα κατάσχεται για λόγους... ασφαλείας.

Κλείσιμο
Η Μπαρτσελόνα κατηγορεί την κυβέρνηση για μία απρόκλητη επίθεση ενάντια στην ελευθερία της έκφρασης, καθώς αυτή η σημαία είναι τακτικό θέαμα στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας, στο Νου Κάμπ. 

Οι αρμόδιοι της Μπάρτσα δήλωσαν εντελώς αντίθεση με την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία έρχεται μόλις τέσσερις ημέρες πριν τον σημαντικό αγώνα. Μάλιστα ζητά να επικρατήσει η κοινή λογική και να μην οδηγηθούν τα πράγματα σε ακραίες καταστάσεις. 

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν ληφθεί μέτρα εναντίον της ομάδας της Καταλονίας για την χρήση της συγκεκριμένης σημαίας. Το 2015 είχε τιμωρηθεί από την UEFA με πρόστιμο 30.000 ευρώ γιατί οι θεατές της είχαν σηκώσει την Estelada μέσα στο στάδιο του Βερολίνου όπου διεξαγόταν ο τελικός του Champions League εναντίον της Γιουβέντους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης