Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη στον τελικό με 88-81 επί της Λοκομοτίβ του Μπαρτζώκα

Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη στον τελικό με 88-81 επί της Λοκομοτίβ του Μπαρτζώκα

Με τον εκπληκτικό Νάντο Ντε Κολό να σημειώνει 30 πόντους, η «ομάδα του στρατού» ελάχιστα... ενοχλήθηκε από την άπειρη Κουμπάν και θα διεκδικήσει την Κυριακή το βαρύτιμο τρόπαιο

Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη στον τελικό με 88-81 επί της Λοκομοτίβ του Μπαρτζώκα
Ο Δημήτρης Ιτούδης και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησαν στον ημιτελικό της Λοκομοτίβ Κουμπάν (88-81) και θα παίξει στον τελικό της Euroleauge το βράδυ της Κυριακής.

Ο Νάντο Ντε Κολό (30π., 4ασ.) έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ της Mercedes Benz Arena και ήταν ο βασικός πρωταγωνιστής του ημιτελικού.
Κλείσιμο

Δείτε τα highlights του πρωτου ημιτελικού



Η ΤΣΣΚΑ εκμεταλλευόμενη το μουδιασμένο ξεκίνημα της άπειρης αντιπάλου της βρέθηκε πολύ γρήγορα να προηγείται στο 9-0 (2’). Η Λοκομοτίβ συνήλθε μέσω της άμυνάς της και με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να βρίσκει το δρόμο προς το καλάθι ισορρόπησε τα πράγματα (13-9, 7’).

Η άμυνα με αλλαγές του Δημήτρη Ιτούδη και ο Νάντο Ντε Κολό (10π. στην περίοδο) λειτούργησε ξανά με αποτέλεσμα η διαφορά γρήγορα να πάει σε διψήφιο επίπεδο (23-12).

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Ντόνταε Ντρέιπερ πρόσφερε 5 σερί πόντους με την άμυνα των συμπαικτών του να παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Η ΤΣΣΚΑ σκόραρε για πρώτη φόρα στο δεύτερο δεκάλεπτο μετά από 3:32 (επιθετικό ριμπάουντ ο Χάινς) κάνοντας το 25-19. Συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ μετατράπηκαν σε καλάθια από Χάινς και Βοροντσέβιτς με αποτέλεσμα η διαφορά να πάει πάλι σε διψήφιο νούμερο (38-23, 16’).

Κάιλ: “Μεγάλη επιτυχία αλλά ήρθαμε για το τρόπαιο!”


Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Μοσχοβίτες φρόντισαν αρχικά να διατηρήσουν τη διαφορά σε επίπεδα γύρω από τους 10 πόντους, ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε την απαιτούμενη υπομονή, έπαιξε καλύτερη άμυνα και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της πρόκρισης στον τελικό (60-54, 28’).

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη στο τελευταίο δεκάλεπτο φρόντισαν να μείνουν πιστοί στο πλάνο τους και με τον Νάντο Ντε Κόλο να συνεχίζει να σκοράρει κατά ριπάς η ΤΣΣΚΑ έφτασε στη νίκη που της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης παρά την προσπάθεια της Λοκομοτίβ στο τελευταίο τρίλεπτο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΤΣΣΚΑ σκόραρε 47 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (περισσότερους που έχει δεχθεί φέτος η Λοκομοτίβ).

Συνολικά οι νικητές ήταν καλύτεροι στα δίποντα (66%-41%), τρίποντα 50%-32%) σε αντίθεση με τα ριμπάουντ στα οποία επικράτησε η Λοκομοτίβ (26-34).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νάντο Ντε Κολό σε 32:48 είχε 30 πόντους (9/14δ., 2/4τρ., 6/6β.), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ένα κλέψιμο και 3 λάθη (ranking 30).

Πολύτιμη δουλειά από τους Βιτάλι Φριτζόν (13π. με 3/3δ., 2/3τρ., 1/1β.) και Κάιλ Χάινς (8π., 7ρ., 3ασ.).

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Βίκτορ Κλαβέρ εκτός από τα 0/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα και τα 5 ριμπάουντ έχανε συνεχώς τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ντιλέινι με τρίποντο μείωσε σε 82-70 με 3:07 να μένουν για τη λήξη, ο Ντρέιπερ έκανε το 82-72 (2:26 για τη λήξη). Μετά από νέα καλή άμυνα ο Ντιλέινι με 3/3 βολές έκανε το 82-75 (2:03 για τη λήξη). Ο Ντε Κολό αστόχησε, αλλά δυστυχώς για την Λοκομοτίβ αστόχησε ανενόχλητος σε σουτ τριών πόντων ο Μπρόκχοφ. Στην άλλη πλευρά ο Χϊγκινς σκόραρε και ουσιαστικά έληξε ο ημιτελικός αφού δεν έφτανε πλέον ο χρόνος.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η ΤΣΣΚΑ την βοήθεια των Ρώσων παικτών της και η Λοκομοτίβ το γεγονός ότι δεν παράτησε το ματς και προσπάθησε να επιστρέψει σε αυτό.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Οι Μοσχοβίτες το τραγικό τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα καθώς θυμήθηκαν… ερυθρόλευκα φαντάσματα.

Η Λοκομοτίβ τους 47 πόντους που δέχτηκε στο πρώτο ημίχρονο για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 47-37, 69-59, 88-81.

Πηγή: gazzeta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης