Σούπερ Λίγκα: Ξεκινούν σήμερα τα πλέι οφ με μάχη «Δικεφάλων»

Σούπερ Λίγκα: Ξεκινούν σήμερα τα πλέι οφ με μάχη «Δικεφάλων»

Πρεμιέρα με ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και Πανιώνιο - Παναθηναϊκό - Οι αποστολές των ομάδων και οι πιθανές ενδεκάδες

Σούπερ Λίγκα: Ξεκινούν σήμερα τα πλέι οφ με μάχη «Δικεφάλων»
Μπορεί να επικρατεί αλαλούμ στο ελληνικό ποδόσφαιρο που ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις όσον αφορά στον τελικό του Κυπέλλου, όμως τα πλέι οφ για την τελική κατάταξη και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν.

Σήμερα λοιπόν ανοίγει η αυλαία με την ΑΕΚ να δοκιμάζεται στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη.

Κλείσιμο
ΠΑΟΚ -ΑΕΚ

Με ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ολοκληρώθηκε την Τρίτη η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ (20:30). Συγκεκριμένα εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα έμεινε ο Μίγκελ Βίτορ, με τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό να έχει οίδημα όπως έδειξε και η μαγνητική τομογραφία.

Στον αντίποδα στην διάθεση του νεαρού τεχνικού τέθηκε ο Μάριν Λέοβατς, με τον Κροάτη αριστερό μπακ να προπονείται χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και να συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή. Εκεί θα είναι κανονικά και ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης αλλά θα είναι στους 19 που αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο ενόψει του αγώνα με την Ένωση.

Αναλυτικά την αποστολή του «δικέφαλου του βορρά» για το ματς αυτό αποτελούν οι: Βελλίδης, Γλύκος, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κοροβέσης, Σκόνδρας, Κίτσιου, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Κάτσε, Τζιόλης, Πέλκας, Ροντρίγκες, Ζάιρο, Μυστακίδης, Μακ, Αθανασιάδης.

Τέλος όσον αφορά το πρόγραμμα της σημερινής προπόνησης, αυτό περιλάμβανε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας σε μικρό χώρο, ενώ δόθηκε βάρος στην τακτική και τις στημένες φάσεις ενόψει των «κιτρινόμαυρων».

Για την ΑΕΚ, ο Στέλιος Μανωλάς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Πέτρο Μάνταλο που τραυματίστηκε, ενώ επέστρεψε ο Μιγκέλ Κορδέρο, ο οποίος δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του τελικού που αναβλήθηκε.

Οι παίκτες που επέλεξε ο Έλληνας τεχνικός είναι οι Μπαρόχα, Ανέστης, Σοϊλέδης, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Κορδέρο, Μπαρμπόσα, Σιμόες, Βάργκας, Πλατέλλας, Γιόχανσον, Μπουονανότε, Τζανετόπουλος, Πέκχαρτ, Τζιμπούρ, Αραβίδης.

Η πιθανή ενδεκάδα: Μπαρόχα, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον, Αραβίδης, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Τζιμπούρ.


Πανιώνιος-Παναθηναϊκός

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2007-2008 ο Πανιώνιος θα συμμετάσχει σε διαδικασία πλέι οφ, που οδηγεί στην Ευρώπη. Οι «κυανέρυθροι» ξεκινούν με το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό (19:30) και θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα για να μπουν στο... κόλπο για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, με δεδομένο ότι ξεκινούν τη διαδικασία χωρίς βαθμούς. Ενόψει, λοιπόν, του αγώνα με τους «πράσινους» στη Νέα Σμύρνη ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει άπαντες στη διάθεσή του.

Αναλυτικά, οι «εκλεκτοί» είναι οι Παπαδόπουλος, Διούδης, Γιαννιώτης, Τασουλής, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης, Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Ποζατζίδης, Σιώπης, Κόρμπος, Μπακασέτας, Καραμάνος, Μασούρας, Βιγιάλμπα, Ανσαριφάρντ, Καθάριος, Βαλεντίνος Βλάχος, Μπλέτσας, Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν.

Όσον αφορά την 11άδα, που θα παρατάξει, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι στην πετυχημένη... συνταγή της φετινής σεζόν. Το 4-2-3-1 παραμένει, με τον Διούδη να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια, τον Βλάχο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Τασουλή το αριστερό και τους Ρισβάνη, Οικονόμου να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Κόρμπος, Σιώπης και μπροστά τους οι Καθάριος, Μπακασέτας, Μασούρας από δεξιά προς τα αριστερά. Στην κορυφή μόνος του ο Ανσαριφάρντ.

Από την άλλη πλευρά, ο τραυματισμός του Τελάντερ άνοιγε τον δρόμο στον Σέρχιο Σάντσεθ, ωστόσο, είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Αντρέα Στραματσόνι δεν υπολογίζει σε αυτή την φάση για βασικό τον Ισπανό στόπερ. Ο Ιταλός τεχνικός τον άφησε εκτός αποστολής και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό είναι δυσοίωνο. Από κει και πέρα, εκτός για το ματς με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη είναι και ο Βίκτωρας Κλωναρίδης που υπέστη σύσπαση στον δεξιό τετρακέφαλο, όπως και οι... γνωστοί Τελάντερ, Πέτριτς και Πράνιτς αλλά και ο Εσιέν που δεν υπολογίζεται. Το πρόγραμμα των «πράσινων» στην τελευταία προπόνηση πριν την πλατεία είχε ζέσταμα, «κορόιδο» και παιχνίδι σε μικρό χώρο.  

Όσον αφορά την ενδεκάδα, προβάδισμα έχουν οι: Στιλ, Νάνο, Μέστο, Μολέδο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Αμπέντ, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ, Λέτο και Μπεργκ. 

Στη διάθεση του 40χρονου τεχνικού βρίσκονται οι: Κοτσόλης, Στιλ, Βλαχοδήμος Ο., Νάνο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λαγός, Μπεργκ, Ταυλαρίδης, Λουντ, Καλτσάς, Βλαχοδήμος Π., Μέστο,  Μπουμάλ, Μαμούτε, Εβαντζελίστα, Αμπέντ, Μολέδο, Λέτο και Βιγιαφάνιες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης