Βίντεο: «Χιτσκοκική» πρόκριση για Ατλέτικο με 8-7 στα πέναλτι επί της Αϊντχόφεν!

Βίντεο: «Χιτσκοκική» πρόκριση για Ατλέτικο με 8-7 στα πέναλτι επί της Αϊντχόφεν!

Νωρίτερα η Μάντσεστερ Σίτι χωρίς να ιδρώσει πέρασε στους «8» φέρνοντας 0-0 με την Ντιναμό Κιέβου

Βίντεο: «Χιτσκοκική» πρόκριση για Ατλέτικο με 8-7 στα πέναλτι επί της Αϊντχόφεν!
Πέρσι της συνέβη το ίδιο με τη Λεβερκούζεν. Και φέτος το ξανάζησε με την Αϊντχόφεν. Και στις δύο περιπτώσεις όμως, θες από τύχη, θες από ικανότητα και πίστη στον εαυτό της, εκείνη που προκρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, ήταν η Ατλέτικο. Η αλήθεια είναι βέβαια πως τα… χρειάστηκε κόντρα στην απρόσμενα δυσκολοκατάβλητη PSV που πούλησε πανάκριβα το «τομάρι» της. Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα και χωρίς σκορ στη Μαδρίτη, όλα κρίθηκαν από την βούλα. Και αυτή είχε ξανά Ροχιμπλάνκο, δηλαδή ερυθρόλευκο χρώμα…

Το φοβερό σε αυτή την ιστορία, είναι ότι αφού χρειάστηκε να ευστοχήσουν διαδοχικά σε επτά εκτελέσεις η κάθε ομάδα, εκείνος που το έχασε, ήταν ο Νάρσινγκ, ο οποίος είχε μπει στο ματς στο 118’, αντικαθιστώντας τον Ντε Γιονγκ, ο οποίος φέτος είχε 2/3 χαμένα! Δηλαδή ο μοναδικός που δεν είχε ακουμπήσει μπάλα. Οι προηγούμενοι όλοι τα έβαλαν και εκείνος σημάδεψε το οριζόντιο. Στη συνέχεια ο Χουανφράν ευστόχησε και οι Μαδριλένοι πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά για τρίτη σερί χρονιά, κάτι που δεν έχουν κάνει ποτέ ξανά στην ιστορία τους σε Πρωταθλητριών ή Champions League.

Κλείσιμο
Στην κανονική διάρκεια και στην παράταση το παιχνίδι δεν ήταν θεαματικό, μα είχε καλό τέμπο και πολύ δυνατές μονομαχίες. Ο Ζουτ που ήταν σταθερός, σταμάτησε σε τετ α τετ τον Γκριεζμάν (15’) και έβαλε το χέρι του στο σουτ του Τόρες (86’), στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι. Ενδιάμεσα, στην καλύτερη στιγμή της η Αϊντχόφεν άγγιξε το γκολ στο 58’), όταν το σκαστό σουτ του Λοκάντια χτύπησε στο αριστερό σίδερο και στην επαναφορά οι Ντε Γιονγκ και Φαν Χίνκελ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Όλα τα υπόλοιπα συνέβησαν στα πέναλτι, με την Ατλέτικο να γίνεται η μοναδική ομάδα που προκρίνεται σε φάση νοκ άουτ του Champions League, δίχως να έχει μπει έστω ένα γκολ στα δύο παιχνίδια της σειράς…

ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ…
Φαν Χίνκελ    0-1
Γκριεζμάν    1-1
Γκουαρδάδο    1-2
Γκάμπι        2-2
Πρέπερ    2-3
Κόκε        3-3
Μπρούμα    3-4
Σαούλ        4-4
Μορένο    4-5
Τόρες        5-5
Λεστιέν    5-6
Χιμένες    6-6
Αρίας        6-7
Φιλίπε Λουίς    7-7
Νάρσινγκ    ΔΟΚΑΡΙ
Χουανφράν   8-7

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χοσέ Χιμένες, Γκοδίν (89' Λούκας Ερνάντες), Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Αουγούστο Φερνάντες (56’ Τόρες), Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο (75’ Καράσκο), Γκριεζμάν

Αϊντχόφεν (Φιλίπ Κοκού): Ζουτ, Μπρούμα, Μορένο, Ισμάτ-Μίρι, Αρίας, Βίλεμς (75' Μπρένετ), Φαν Χίνκελ, Πρέπερ, Γκουαρδάδο, Λοκάντια (87’ Λεστιέν), Ντε Γιονγκ (118' Νάρσινγκ).




«Χαλαρή» πρόκριση για την Σίτι

Το 3-1 του πρώτου ματς υπέρ της Σίτι δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στην Ντιναμό. Αν σκεφτεί κανείς, όμως, ότι οι Ουκρανοί ήθελαν τουλάχιστον 3 γκολ για την πρόκριση, σίγουρα θα περίμενε πολλά περισσότερα. Οι Άγγλοι από την άλλη πρόσθεσαν ακόμη μία κακή εμφάνιση στο τελευταίο διάστημα και μετά από ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, το 0-0 ήταν πολύ φυσιολογικό, δίνοντας τους πολίτες την πρόκριση στα προημιτελικά.

Το μόνο που έμεινε από τα πρώτα 45' ήταν οι τραυματισμοί των Κομπανί και Οταμέντι, που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν. Η μοναδική τελική προσπάθεια εντός εστίας ήρθε για τους φιλοξενούμενους με τον Τεόντορτσικ. Και αυτή χωρίς να γίνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις... Πολλά λάθη, κανένα ρίσκο και αν έμπαινε γκολ θα ήταν πολυτέλεια για το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες.

Τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα στην επανάληψη. Το φάουλ του Τουρέ στο 58' πέρασε άουτ, την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Αγουέρο στο 59', όμως τουλάχιστον είδαμε κάποιους συνδυασμούς της προκοπής. Στο 61' η Σίτι έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όμως ο Χεσούς Νάβας είδε την μπάλα να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι, πριν έρθει και η πρώτη καλή ευκαιρία για την Ντιναμό, με τον Γιαρμολένκο, όμως, να στέλνει από καλή θέση την μπάλα πάνω στον Χαρτ. Το ματς τουλάχιστον άνοιξε, στο 73' ο Τουρέ πλάσαρε πάνω στον Σοβκόβσκι από το ύψος της περιοχής, ενώ ο Χαρτ έβγαλε τόσο το σουτ του Μπουγιάλσκι στο 87' όσο και εκείνο του Γιακοβένκο στην πιο καθαρή ευκαιρία των Ουκρανών στο 4' των καθυστερήσεων, για να μείνει το 0-0 μέχρι το τέλος.

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί (7' Μανγκαλά), Οταμέντι (24' Ντεμικέλις), Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Τουρέ, Χεσούς Νάβας, Σίλβα (79' Στέρλινγκ), Αγουέρο

Ντιναμό Κιέβου (Σέργκεϊ Ρεμπρόβ): Σοβκόβσκι, Αντούνες, Ντράγκοβιτς, Χατσερίντι, Βίντα, Μπουγιάλσκι, Γκούσεβ (62' Γιακοβένκο), Βελόζο, Γιαρμολένκο, Γκαρμάς (64' Σιντόρτσουκ), Τεόντορτσικ (46' Γκονσάλες).

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης