Αναβλήθηκε το παιχνίδι Σαουδική Αραβία - Παλαιστίνη

Αναβλήθηκε το παιχνίδι Σαουδική Αραβία - Παλαιστίνη

Οι Σαουδάραβες αρνήθηκαν να ταξιδέψουν στην Δυτική Όχθη και οι Παλαιστίνιοι να παίξουν σε ουδέτερο έδαφος στην Ιορδανία

Αναβλήθηκε το παιχνίδι Σαουδική Αραβία - Παλαιστίνη
Η FIFA αποφάσισε να αναβάλει την προκριματική αναμέτρηση για το Μουντιάλ της Ρωσίας, ανάμεσα στην Παλαιστίνη και τη Σαουδική Αραβία, αφού οι Σαουδάραβες αρνήθηκαν να ταξιδέψουν στην Δυτική Όχθη και οι Παλαιστίνιοι να παίξουν σε ουδέτερο έδαφος στην Ιορδανία. Ήδη από τον Σεπτέμβριο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την διεξαγωγή του ματς σε ουδέτερο έδαφος, αίτημα της Σαουδικής Αραβίας προς της FIFA, επικαλούμενη λόγους «ανωτέρας βίας» .Τα έξοδα , εξαιτίας της μετακίνησης του αγώνα "θα επιβάρυναν πλήρως την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας.

"Στερώντας από την Παλαιστίνη το δικαίωμα να παίξει στην έδρα της είναι ένα επικίνδυνο προηγούμενο και είναι αδύνατο να δεχτούμε οποιαδήποτε κατάσταση," είχε πει οργισμένος ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας Τζιμπρίλ Ρατζούμπ.

Κλείσιμο
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι είπαν ότι οι Σαουδάραβες αρνούνται να περάσουν από ισραηλινούς ελέγχους για να εισέλθουν στην Δυτική Όχθη.

Το Ισραήλ ελέγχει όλη την πρόσβαση στο παλαιστινιακό έδαφος, ενώ η Σαουδική Αραβία δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Οι Παλαιστίνιοι δεν ήθελαν μετακίνηση του αγώνα για δύο λόγους: λόγω της μεγάλης αγάπης των Παλαιστινίων για το ποδόσφαιρο, αλλά και επειδή κάθε διεθνής αγώνας στα παλαιστινιακά εδάφη είναι στην υπηρεσία για την δημιουργία ενός κράτους που εξακολουθεί να εκκρεμεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης