Μεγάλη μπασκετική γιορτή του ΠΑΟ με συγκινητικό Θ. Γιαννακόπουλο: Να με θάψετε με τη σημαία...

Μεγάλη μπασκετική γιορτή του ΠΑΟ με συγκινητικό Θ. Γιαννακόπουλο: Να με θάψετε με τη σημαία...

Συγκίνηση, δάκρυα, περηφάνια για το ένδοξο παρελθόν κι ανυπομονησία για το μέλλον συνέθεσαν το παζλ της γιορτής - Έκλαψαν όλοι με Παύλο και Θανάση - Αποκαλυπτήρια για το κλειστό και για τη φανέλα

Μεγάλη μπασκετική γιορτή του ΠΑΟ με συγκινητικό Θ. Γιαννακόπουλο: Να με θάψετε με τη σημαία...
Τι να πρωτοπείς και τι να κρατήσεις από ένα τέτοιο μοναδικό βράδυ! Ο κόσμος κατέκλυσε -όπως αρμόζει σε τέτοιες γιορτές- το κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός τίμησε το ένδοξο παρελθόν, την ιστορία του και γέμισε με περηφάνια τους απανταχού φίλους τους. Στιγμές... αιώνιες, με την 23η Σεπτεμβρίου 2015 να μένει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη. 

Κλείσιμο


Παράλληλα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας ομάδας, με τους νέους παίκτες και τον νέο προπονητή, όπου οι πράσινοι επικράτησαν 66-56 της Παρτιζάν, έχοντας τον Πάβλοβιτς να κάνει «όργια». Τα πάντα ήταν άκρως συγκινητικά.. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις ξανά τον Βράνκοβιτς και τον Μποντίρογκα από κοντά (τουλάχιστον για τους Αλβέρτη, Διαμαντίδη, Φώτση υπάρχει πιο συχνή επαφή). Παίκτες που συνέδεσαν το όνομά τους με την γιγάντωση του Εξάστερου στην Ευρώπη. Οι πέντε τους λοιπόν βγήκαν ένας-ένας από τη φισούνα και αποθεώθηκαν από 16.000 φίλους του τριφυλλιού. Ο Στόγιαν είπε «είστε οι καλύτεροι οπαδοί, είμαι περήφανος», ο Μποντίρογκα μίλησε στα ελληνικά, λέγοντας -εν μέσω... χαλασμού- «Σας αγαπώ, είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου». 



Ο... παντοτινός αρχηγός, Φραγκίσκος Αλβέρτης έστειλε το μήνυμα που 'χε στείλει κι όταν αποσύρθηκε. «Και στις χαρές και στις λύπες μαζί»! Ο Φώτσης επιβεβαίωσε πως όλοι στον Παναθηναϊκό είναι οικογένεια και δουλεύουν για το σύνολο, ενώ όταν βγήκε ο Διαμαντίδης αγκαλιά με την κόρη του, έπεσαν τα... τσιμέντα. 

Σε πανδαιμόνιο στο ΟΑΚΑ, λοιπόν, ο 3D είπε: «Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε αυτή την ομάδα. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν, η ομάδα θα 'ναι πάντα εδώ. Σας θέλουμε πάντα κοντά μας στα εύκολα και τα δύσκολα». 







Η χρυσή πεντάδα -όπως ψηφίστηκε απ' τους φίλους της ομάδας- βραβεύτηκε απ' τον Θανάση Γιαννακόπουλο και στη συνέχεια πήγε μπροστά από τη Θύρα 13 και αποθεώθηκε. Και δεν έφτανε το ήδη φορτισμένο κλίμα, ήρθε και η δήλωσή του εμβληματικού παράγοντα να... αποτελειώσει άπαντες...



Θ. Γιαννακόπουλος: «Όταν πεθάνω, να με θάψετε με τη σημαία του ΠΑΟ»

«Φίλοι μου αγαπημένοι, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας κι επίσης γιατί ακολουθείτε την Παναθηναϊκή ιδέα. Σας παρακαλώ να με ακούσετε με λίγη ησυχία. Έχω μία παραίνεση και μία παράκληση: Όταν πεθάνω, να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού» είπε ο άλλοτε διοικητικός παράγοντας της ΚΑΕ και πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.



Δάκρυσε και το ΟΑΚΑ για τον Παύλο!

Ο Παναθηναϊκός είναι όλη του η ζωή, καθώς διοικητικά ασχολείται από το 1972! Έχει προσφέρει στον Σύλλογο που λατρεύει τα ΠΑΝΤΑ. Ο λόγος για τον Παύλο Γιαννακόπουλο τον μεγαλύτερο παράγοντα του «τριφυλλιού», τον άνθρωπο που μαζί με τον αδερφό του Θανάση έδωσαν χρήμα, χρόνο, ώρες, για να κατακτηθούν δεκάδες τίτλοι σε όλα τα αθλήματα. Να κατακτηθούν έξι Ευρωπαϊκά στο μπάσκετ και πολλοί τίτλοι σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. 



Στην μεγάλη γιορτή όλων των Παναθηναϊκών στο ΟΑΚΑ, μπορεί όλοι οι παίκτες του μπάσκετ που τίμησαν το «τριφύλλι» να αποθεώθηκαν από τον κόσμο που γέμισε το κλειστό γυμναστήριο, ωστόσο εκεί που έγινε ο χαμός ήταν όταν βραβεύτηκε ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Για την ακρίβεια δεν βραβεύτηκε, αλλά τιμήθηκε όπως πραγματικά του άξιζε. 

Μιχαλαριάς: «Αφιέρωσε την ζωή του στον Παναθηναϊκό»

Το κλειστό που μεγάλωσε γενιές Παναθηναϊκών, ο πασίγνωστος «Τάφος του Ινδού» από σήμερα θα λέγεται «Κλειστό Γυμναστήριο Παύλος Γιαννακόπουλος». Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηλίας Μιχαλαριάς με την συγκίνηση να είναι απίστευτη. Τα μάτριξ έδειχναν ένα βίντεο αφιερωμένο στον Παύλο Γιαννακόπουλο, αφιερωμένο σε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του Συλλόγου.





Μετά το τέλος του βίντεο, τον λόγο πήρε ο κ. Μιχαλαριάς, ο οποίος ανακοίνωσε τη μετονομασία του κλειστού στο γήπεδο της Λεωφόρου. «Σήμερα ζούμε μεγάλες στιγμές. Ξεκινάμε το μέλλον τιμώντας το παρελθόν. Ο Στόικο ο Φραγκίσκος, ο Δημήτρης ο Αντώνης και ο Ντέγιαν αποτελούν απλώς τα σύμβολα μιας τεράστιας ιστορίας. Του μπασκετικού Παναθηναϊκού μας. Τίποτα δε ήταν δυνατό αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος εκείνος που αφιέρωσε τη ζωή του, τη ψυχή του στον σύλλογο. Και όχι μόνο στον μπάσκετ. Σε όλο το σύλλογο. Σήμερα λοιπόν έχω τη μεγάλη τιμή να ανακοινώσω την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συλλόγου του ΠΑΟ να δώσει το όνομα στο κλειστό γυμναστήριο της Λεωφόρου. Το γήπεδο από όπου ξεκίνησαν όλα, το γήπεδο στο οποίο γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο ΠΑΟ στον κορυφαίο παράγοντα του Παναθηναϊκού, στον κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο».

Ένα «ευχαριστώ» έφτανε για να δακρύσουν όλοι...

Από την πλευρά του ο κορυφαίος παράγοντας του Συλλόγου δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυά του (όπως πολύς κόσμος). Αρκέστηκε σε «Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού που σήμερα είναι κοντά μας», στον κόσμο που τον αποθέωνε και... χάθηκε στις αγκαλιές των Διαμαντίδη, Μποντιρόγκα, Βράνκοβιτς, Φώτση και Αλβέρτη. Μια μεγάλη στιγμή, για έναν μεγάλο παράγοντα ενός μεγάλου Συλλόγου...



Η νέα φανέλα του Παναθηναϊκού!

Νέα αρχή στον Παναθηναϊκό με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στον πάγκο του, νέα εμφάνιση για τον 6 φορές Πρωταθλητής Ευρώπης!



Δείτε τη όπως την παρουσίασε η ΚΑΕ στο περιθώριο της εκδήλωσης «Honouring our Legacy» και της φιλικής αναμέτρησης με την Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ: Με οριζόντια ρίγα, γαλάζια ή ακόμη και με μανίκια!


 
Φιλική νίκη επί της Παρτιζάν

Θέλοντας και μη η φιλική νίκη επί της Παρτιζάν (66-56) πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αλλά ίσως όχι η εμφάνιση του Σάσα Πάβλοβιτς (16π. με 4/6δίπ., 2/5τρίπ., 2/3β., 2ρ., 1ασ., 1κλ., 1κοψ., 2λ. σε 22:59) απέναντι στην μέχρι πρότινος ομάδα του. Η χιλιοταλαιπωρημένη σερβική ομάδα δε μπορεί ν' αποτελέσει κριτήριο, αλλά η τέχνη του σουτ δεν ξεχνιέται κι ο 32χρονος Μαυροβούνιος SG/SF μπορεί ν' αποδειχθεί... more value for money.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 34-26, 55-36, 66-56

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 16, Χαραλαμπόπουλος 8, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 11, Διαμαντίδης 2, Καλάθης 7 (6 ασίστ), Παπαγιάννης 2, Λούντζης, Κούζμιτς 4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης