Αναστασίου: «Έχω ευθύνες, δεν ψάχνω για δικαιολογίες»

Αναστασίου: «Έχω ευθύνες, δεν ψάχνω για δικαιολογίες»

Πρώτος ο Γιάννης Αναστασίου αναγνωρίζει το μερίδιο ευθύνης που έχει για τον οδυνηρό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο. Αν και απογοητευμένος, ο κόουτς των πρασίνων ζητά ψυχραιμία για τη συνέχεια 

Αναστασίου: «Έχω ευθύνες, δεν ψάχνω για δικαιολογίες»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στην κάμερα της NOVA: 

«Μόνο με νίκες μπορεί η ομάδα να ξεπεράσει αυτό που περνάμε τώρα. Και σίγουρα με καλύτερες εμφανίσεις. Μπορεί να συμβεί να χάσεις στο ποδόσφαιρο, είναι φυσιολογικό, αλλά μετράει ο τρόπος που θα χάσεις. Νομίζω πως εμείς χθες δεν αντιδράσαμε καθόλου και δεν παλέψαμε καθόλου για τη κρισιμότητα ενός τέτοιου παιχνιδιού και απ’ τη στιγμή που ξέραμε πως ο αντίπαλος θα δώσει το μάξιμουμ για να προκριθεί. Είναι άσχημο όταν αποκλείεσαι στο Κύπελλο και δη εντός έδρας, σε έναν απ’ τους βασικούς σου στόχους. Απ’ την άλλη, βέβαια, αυτό που είπα και συνεχίζω να το λέω, είμαστε μια ομάδα που προσπαθούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και να γινόμαστε καλύτεροι. Χρειάζεται χρόνος, υπομονή, έχουμε αδυναμίες και σίγουρα δεν γίναμε απ’ τη μια στιγμή στην άλλη σούπερ ομάδα που με το όνομα θα κερδίζουμε τον αντίπαλο και θα είναι εύκολα τα ματς. Κάθε φορά εμείς θα πρέπει να παλεύουμε και να δίνουμε το μάξιμουμ. Έτσι είναι η ομάδα δομημένη, δεν έχουμε πολλούς παίκτες με την ατομική ποιότητα που θα παίρνουν τις αναμετρήσεις. Είναι στιγμές στο ποδόσφαιρο που δεν είναι όλα ρόδινα, όπως τώρα για παράδειγμα, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε γιατί έχουμε ένα παιχνίδι σημαντικό την Κυριακή». 

«Οι εντολές ήταν ξεκάθαρες. Είχαμε έμπειρους παίκτες στην ομάδα. Δεν είχα καμία διάθεση και κανένα στόχο να παίξω για το 0-0. Στόχος ήταν η νίκη, όπως κάθε παιχνίδι στη Λεωφόρο, απ’ το πρώτο λεπτό δυνατά. Όταν φτάσεις στο 75’ και δεν υπάρχει γκολ, τότε σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει διαφορετική διαχείριση. Είχαμε προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια, αλλά το θέμα είναι βγάλαμε μια ανασφάλεια, μια φοβία, η οποία όσο και να θέλω να την εξηγησώ, να βρω για ποιο λόγο έγινε, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Κρίνεσαι από τις αποφάσεις που παίρνεις σε έναν αγώνα. Εμείς δεν επιτεθήκαμε, δεν είχαμε επιθετική σκέψη απέναντι στην Ξάνθη και φάνηκε απ’ το γεγονός πως δεν είχαμε τελικές. Η Ξάνθη γνώρισε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν προσηλωμένη και τελικά φάνηκε πως δεν δείξαμε μέσα στο χορτάρι αυτά που είχαμε δουλέψει».  
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα
εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης