Πουέρτο Ρίκο - Φιλιππίνες: Νίκη ελπίδας για τους Πορτορικανούς

Πουέρτο Ρίκο - Φιλιππίνες: Νίκη ελπίδας για τους Πορτορικανούς

Δεν επέτρεψε ο Τζέι Τζέι Μπαρέα στο όνειρο της πρόκρισης στους «16» να σβήσει - Λύγισαν ξανά στο τέλος οι Φιλιππίνες - Ζήτησε... χάρη από Ελλάδα ο προπονητής του Πουέρτο Ρίκο -
Απογοητευμένος ο Φιλιππινέζος: «Μια από τα ίδια…»

Πουέρτο Ρίκο - Φιλιππίνες: Νίκη ελπίδας για τους Πορτορικανούς
Ο Τζέι Τζέι Μπαρέα κράτησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες του Πουέρτο Ρίκο για πρόκριση στους «16». Με 30 πόντους οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 77-73 επί των Φιλιππίνων, που άγγιξαν τη νίκη για τρίτο ματς, αλλά έμειναν με τη… γλύκα παρά το μεγάλο ματς του Μπλατς (25π., 14 ριμπ.). 

Με τους Αρόγιο και Βασάγιο και πάλι μη διαθέσιμους, αλλά τον Σάντσες «ζεστό» ξεκίνησε το ματς το Πουέρτο Ρίκο (9-13), που όμως έμεινε στα τελευταία έξι λεπτά της πρώτης περιόδου άποντο δίνοντας την ευκαιρία στις Φιλιππίνες με Μπλατς και Τενόριο να κάνουν με ένα σερί 16-0 το 27-13. Ο Μπαρέα πήρε την κατάσταση στα χέρια του και οδήγησε την ομάδα του στο -5, 44-39, με το τέλος του ημιχρόνου. Η αντεπίθεση συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο για την ομάδα του Πάκο Όλμος, που με Ντίας και Ριβέρα πέρασε μπροστά με τέσσερις (57-61). Τενόριο και Μπλατς με τρίποντα έβαλαν ξανά σε θέση οδηγού τις Φιλιππίνες (70-67) και ο Μπαρέα απάντησε με ένα 5-0 και «καθάρισε» το παιχνίδι για την ομάδα του. 

Κλείσιμο
Δεκάλεπτα: 25-13, 44-39, 57-61, 73-77. 

Φιλιππίνες (Ρέγες): Άλαπαγκ 6, Τενόριο 18, Τσαν, Γουίλιαμ 4, Ντέιβιντ, Ντε Οκάμπο 2, Νόργουντ 6, Μπλατς 25, Φαγιάρδο, Ντάλισταν 10, Αγκουιλάρ, Πίνγκρις 2. 

Πουέρτο Ρίκο (Όλμος): Κλεμέντε 2, Μπαρέα 30, Φράνκλιν 3, Ριβέρα 5, Ντίας 4, Σάντσες 13, Χουέρτας 13, Μπάλκμαν 2, Γκαλίντο 5, Σαντιάγκο. 

Διαιτητές: Ρέγες (Μεξικό), Γκονζάλεθ (Ισπανία), Ζούλιο (Ανγκόλα). 


Ζήτησε... χάρη από Ελλάδα ο προπονητής του Πουέρτο Ρίκο
Το Πουέρτο Ρίκο νίκησε τις Φιλιππίνες και ελπίζει σε νίκη της Εθνικής απόψε επί της Κροατίας, ώστε κερδίζοντας την τελευταία την Πέμπτη να περάσει εκείνο στους «16». Ο Πάκο Όλμος ζήτησε αυτή τη… χάρη από την Ελλάδα. 

«Θέλουμε να κερδίσει η Ελλάδα την Κροατία απόψε. Είναι μια ομάδα που έφτασε στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ, έχει εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Αυτό που προέχει για μας είναι η ξεκούραση», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός. 

Όσο για τη δύσκολη νίκη επί των Φιλιππίνων, ανέφερε: «Θέλαμε να μείνουμε ζωντανοί. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που οι παίκτες μου αντέδρασαν σε αυτή την πίεση. Είχαμε δυσκολίες στο να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη διάρκεια του τουρνουά. Στην αρχή του αγώνα είχαμε πρόβλημα στην άμυνα, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Ο Μπαρέα ηγήθηκε της ομάδας, όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στα αποδυτήρια. Ο Μπάλκμαν έχει πρόβλημα στον αχίλλειο, κάνει συνέχεια θεραπείες, αλλά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά ήταν παρών».

Απογοητευμένος ο Φιλιππινέζος: «Μια από τα ίδια…»
Τρίτο παιχνίδι που φάνηκε να έχει στα χέρια της έχασε η ομάδα των Φιλιππίνων και ο προπονητής της, Τσοτ Ρέγες, δεν μπορούσε παρά να εμφανιστεί αποκαρδιωμένος μετά την ήττα από το Πουέρτο Ρίκο. 

«Σε κάθε παιχνίδι που παίξαμε είχαμε την μπάλα στα χέρια μας για τη νίκη και δεν τα καταφέραμε. Το ίδιο με Αργεντινή, με Κροατία και τώρα με Πουέρτο Ρίκο… Ο Μπαρέα μάς έκανε μεγάλη ζημιά. Είναι παίκτης επιπέδου ΝΒΑ και μας πλήγωσε με διάφορους τρόπους. Ίσως να είμαστε άπειροι σε τέτοιες καταστάσεις, όχι μόνο οι παίκτες μου, αλλά ίσως κι εγώ σαν προπονητής. Παλέψαμε, οι παίκτες μου προσπάθησαν, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετό. Ζητάμε συγγνώμη που δεν μπορέσαμε και πάλι να χαρίσουμε στους Φιλιππινέζους φιλάθλους μια νίκη. Τα περιθώρια λάθους που έχουμε σαν ομάδα είναι πολύ μικρά. Ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε ξανά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και τότε να είμαστε πιο έτοιμοι. Δυστυχώς η εμπειρία δεν διδάσκεται, ούτε αυξάνεται με την προπόνηση», δήλωσε ο προπονητής των ηττημένων. 

Ο Γκέιμπ Νόργουντ από πλευράς παικτών είπε: «Το ίδιο σενάριο για ένα ακόμη παιχνίδι. Δεν βάλαμε τα σουτ στο τέλος, αναλαμβάνω κι εγώ την ευθύνη που μου αναλογεί καθώς ο Μπαρέα ισοφάρισε σε 70-70 με τρίποντο πάνω σε δική μου άμυνα».

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης