Champions League: Μια πόλη, δύο ομάδες, ένα τρόπαιο

Champions League: Μια πόλη, δύο ομάδες, ένα τρόπαιο

H Ρεάλ θέλει να γίνει η μοναδική ομάδα με διψήφιο αριθμό κυπέλλων και η Ατλέτικο θέλει να βγει από τη σκιά της με το πρώτο της τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση

Champions League: Μια πόλη, δύο ομάδες, ένα τρόπαιο
Μια πόλη (η Μαδρίτη), δύο ομάδες (Ρεάλ και Ατλέτικο) και ένα τρόπαιο (Champions League) είναι τα στοιχεία που περιγράφουν συνοπτικά την ιστορία του σημερινού τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στις 21:45 (απευθείας μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ) στη σέντρα του γηπέδου Ντα Λουζ στην Πορτογαλία θα βρεθούν αντιμετώπες ίσως οι δύο καλύτερες ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Κλείσιμο
Ατλέτικο και Ρεάλ θέλουν - η κάθε μια για τους δικούς της λόγους - να γράψουν ιστορία. Οι ροχιμπλάνκος θέλουν διακαώς να κατακτήσουν το πρώτο τους Champions League αλλα κυρίως να ξεφύγουν από τη σκιά της μεγάλης συμπολίτισσας. Από την πλευρά τους οι μερένχες θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που φτάνει το διψήφιο αριθμό τίτλων (έχει 9 κύπελλα Πρωταθλητριών) στη διοργάνωση.

Αγωνιστικά ο Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος εμφανίστηκε τελείως χαλαρός και απαλλαγμένος από το άγχος στη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό, θα γνωρίζει τελευταία στιγμή αν θα έχει στη διάθεσή του τον Πέπε και τον Μπενζεμά ενώ αντίθετα κανονικά αναμένεται να εμφανιστεί στο χορτάρι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ειδικά για τον πορτογάλο η επιστροφή στο συγκεκριμένο γήπεδο έχει ειδικό βάρος καθώς η τελευταία του επίσκεψη το 2004 είχε συνοδευτεί από κλάματα όταν η Εθνική Πορτογαλίας γνώρισε την ήττα από την Εθνική Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Ντιέγκο Σιμεόνε φαίνεται ότι θα έχει στη διάθεσή του τους Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν καθώς και οι δύο προπονήθηκαν σε φουλ ρυθμούς. Ο αργεντίνος τεχνικός, πάντως, θέλησε να απομακρύνει το μυαλό των παιχτών από μια ενδεχόμενη απουσία των δύο μεγάλων σταρ της ομάδας του, λέγοντας ότι «είναι σημαντικοί παίκτες αλλά είναι μόνο ονόματα, είτε θα παίξουν αυτοί οι δύο είτε θα παίξουν δύο άλλοι που θα ξέρουν ποιοι είναι. Δεν ξέρουμε πως θα παίξει η Ρεάλ, έχουμε δουλέψει για διάφορα ενδεχόμενα και θα προσπαθήσουμε να τους μπλοκάρουμε και να βρούμε τον τρόπο να ελέγξουμε το παιχνίδι».

Με τον Λουίς Αραγονές στη φανέλα η Ατλέτικο

Για πολλά χρόνια ο Λουίς Αραγονές ήταν αφιερωμένος ψυχή τε και σώματι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο άνθρωπος που χάρισε στην Ισπανία το πρώτο της τρόπαιο στο Euro του 2008, είχε πραγματοποιήσει τεράστια καριέρα τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως τεχνικός με τους «ροχιμπλάνκος» και θεωρείται μια από τις πλέον λατρεμένες προσωπικότητες της ομάδας. 

Το Φεβρουάριο έφυγε από τη ζωή, έχοντας προλάβει να θαυμάσει την Ατλέτικο διαφόρων περιόδων να κατακτά πρωταθλήματα, Κύπελλα, Σούπερ Καπ Ισπανίας (κάποια από αυτά με τον ίδιο να φορά τη φανέλα της και άλλα κατευθύνοντας την ομάδα από τον πάγκο της), Διηπειρωτικό Κύπελλο (με τον ίδιο ως τεχνικό) αλλά και δύο Europa League και ισάριθμα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ αργότερα. 

Ένα πράγμα δεν πρόλαβε να δει όσο βρισκόταν στη ζωή ο Αραγονές και αυτό είναι ένα τρόπαιο Champions League… Ίσως γι’ αυτό, η διοίκηση των «ροχιμπλάνκος» σεβόμενη την ιστορία της, μεγάλο κομμάτι της οποίας γράφτηκε χάρη σε αυτόν, αποφάσισε να τον συμπεριλάβει με το δικό της τρόπο στην αποστολή του τελικού. 

Στις εμφανίσεις που ετοιμάστηκαν ειδικά για τη μητέρα των μαχών κόντρα στη Ρεάλ, θα αναγράφεται στο εσωτερικό μέρος του γιακά το όνομα του ανθρώπου που υπηρέτησε το σύλλογο της Μαδρίτης όσο λίγοι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης