Δέκατος ο Τσιάμης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας

Δέκατος ο Τσιάμης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας

Δείτε τα σημερινά αποτελέσματα - Πολλές οι εκπλήξεις

Δέκατος ο Τσιάμης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας
Στην δέκατη θέση κατετάγη ο Δημήτρης Τσιάμης στον τελικό του τριπλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής με καλύτερο άλμα στα 16.66μ. και έχοντας ακόμα ένα στα 16.38μ., αλλά και ένα άκυρο δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα της διοργάνωσης και να συνεχίσει με τρεις ακόμα προσπάθειες. 

Κλείσιμο
Το χρυσό κατέληξε στον παγκόσμιο ρέκορντμαν κλειστού, τον Γάλλο Τεντί Ταμγκό, που έκανε άλμα στα 18.04 στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια και ξεπέρασε τον μέχρι τώρα προπορευόμενο, τον Κουβανό Πέδρο Ρικάρντο, που είχε αποκτήσει το προβάδισμα από τη δεύτερη προσπάθεια και ύστερα και την κρατούσε μέχρι το τέλος, όμως το 17.68 τελικά του έδωσε τη δεύτερη θέση. (Διαβάστε περισσότερα εδώ
)

Έμεινε στον… κάτοχό του
 
Ο Άσμπελ Κίπροπ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας, όπως είχε κάνει και το 2011 στη Νταεγού. 

Ο Κενυάτης τερμάτισε πρώτος με 3:36.28 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αμερικανό, χάλκινο στη Νταεγού, Μάθιου Σέντρογουιτζ με 3:36.78. 

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιόχαν Κρόνιε από τη Νότιο Αφρική με 3:36.83. 

Αυτές δεν πιάνονται…

Ακόμα τρέχουν οι Τζαμαϊκανές στον τελικό των 4Χ100 σκυταλοδρομίας. Οι Ρούσελ, Στιούαρτ, Κάλβερτ και Φρέιζερ πήραν το χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ αγώνων, ήτοι 41.29, με τη χρυσή στα 100 και 200 μέτρα να κατακτά το τρίτο της χρυσό στη διοργάνωση και να φεύγει σαν άνεμος στο τελευταίο κατοστάρι, εκμεταλλευόμενη και τις δυο λάθος αλλαγές των Αμερικανίδων που τις απειλούσαν στη μεγαλύτερη διάρκεια της κούρσας. 

Όμως, δεν κατάφεραν να πλησιάσουν τη Φρέιζερ στο τέλος, αφού οι Τζαμαϊκανές διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα, με τις Αμερικανίδες (Τάρμο, Αντερσον, Γκάρντνερ και Φρίμαν) να προλαβαίνουν τελικά και να παίρνουν την τρίτη θέση με 42.75. 

Δεύτερες ήταν οι Γαλλίδες (Μπονέ, Ιγκουεσάν, Σουμαρέ, Ακακπό) με 42.73. 

Έκπληξη από Σουμ

Η Ενίς Σουμ είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 800 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ης Μόσχας. 

Η Κενυάτισσα δρομέας μεσαίων αποστάσεων πήρε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 1.57.38, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, φεύγοντας ταχύτατα στα τελευταία μέτρα, κάνοντας την έκπληξη. 

Έτσι, άφησε στη δεύτερη θέση το μεγάλο φαβορί, τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 και κορυφαία φέτος, τη Ρωσίδα Μαρίγια Σαβίνοβα, που δεν την πρόλαβε στο τέλος και τερμάτισε σε 1.57.80, που αποτελεί την κορυφαία της φετινή επίδοση. 

Τρίτη ήταν η Αμερικανίδα Μπρέντα Μαρτίνεζ με 1.57.91, που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. 

Είχε έρθει η ώρα της για… χρυσό

Με ρίψη του ακοντίου στα 69.05μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας, η Κριστίνα Όμπεργκφελ κατέκτησε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Μετρούσε πέντε ασημένια και ένα χάλκινο σε μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα) και είχε έρθει η ώρα της για το χρυσό. 

Η 32χρονη Γερμανίδα, Κριστίνα Όμπεργκφελ αναδείχθηκε νικήτρια στον τελικό του ακοντισμού των γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας με καλύτερη ρίψη του ακοντίου στα 69.05μ. 

Ασημένιο μετάλλιο για την Αυστραλή Κίμπερλι Μάικλ με 66.60μ. και χάλκινο για την Ρωσίδα, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στη Νταεγού, Μαρία Αμακούμοβα με 65.09μ.

Πηγή sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης