Δημοκρατική Ευθύνη: Η χώρα είναι μία και πρέπει να έχει ενιαία έκφραση διεθνώς

Δημοκρατική Ευθύνη: Η χώρα είναι μία και πρέπει να έχει ενιαία έκφραση διεθνώς

«Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να κατανοήσει ότι, όταν εξαντληθεί η δικαστική διαδικασία, θα έχει να υπερασπιστεί τη θέση της χώρας συνολικά, όχι μόνο της εκτελεστικής της εξουσίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος

Δημοκρατική Ευθύνη: Η χώρα είναι μία και πρέπει να έχει ενιαία έκφραση διεθνώς
«Η απόφαση επί του αιτήματος χορήγησης ασύλου στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα στα χέρια μίας φοβικής και χωρίς στρατηγική κυβέρνησης» υποστηρίζει η Δημοκρατική Ευθύνη και προσθέτει οτι «η αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφύγων είναι παρελκυστικός ελιγμός εντυπώσεων χωρίς ουσία».

«Προφανής επιδίωξη να μειωθεί το αμείωτο πολιτικό κόστος στις διμερείς της σχέσεις με την Άγκυρα. Όμως πολιτικό κόστος μίας κυβέρνησης νοείται μόνο έναντι των πολιτών που την ψηφίζουν και τη νομιμοποιούν» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος που στηρίζει ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Κλείσιμο
Η συνέχεια της ανακοίνωσης: 
 
«Με δεδομένη την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν σε καμία περίπτωση οι Τούρκοι στρατιωτικοί στην χώρα τους, η ελληνική κυβέρνηση αρνείται να κατανοήσει ότι, όταν εξαντληθεί η δικαστική διαδικασία, θα έχει να υπερασπιστεί τη θέση της χώρας συνολικά. Δηλαδή του συνόλου των θεσμών της.

Όχι μόνο της εκτελεστικής της εξουσίας ή του κυβερνώντος κόμματος. Αντί λοιπόν να γελοιοποιεί σήμερα τους θεσμούς και τελικά την ίδια τη χώρα, ελπίζοντας ότι με την καθυστέρηση η βόμβα θα σκάσει στα χέρια άλλων, οφείλει να αναλάβει με παρρησία να υπερασπιστεί τις θέσεις και τις αποφάσεις των θεσμών και των οργάνων της. Η χώρα είναι μία και βεβαίως πρέπει να έχει ενιαία έκφραση διεθνώς. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για μικροπολιτικά παιχνίδια».

Δήλωση του πολιτικού επικεφαλής Θωμά Παπαλιάγκα:

«Ελπίζω η προφανώς απονενοημένη άσκηση της αίτησης ακύρωσης μόλις μία ώρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών να μην αποτελεί προσπάθεια εξιλέωσης ή υπεκφυγής εκ μέρους του Πρωθυπουργού για τη μη τήρηση κάποιας άρρητης δέσμευσής του στα πλαίσια της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Ερντογάν. Η κυβέρνηση θα έπρεπε – από την απόφαση του Αρείου Πάγου ακόμη επί των αιτήσεων έκδοσης – να έχει κάνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στη χώρα μας ισχύει η θεμελιώδης για τη δημοκρατία αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Γι’ αυτό βέβαια προϋπόθεση αποτελεί ότι το πιστεύει και το εφαρμόζει η ίδια. Οι συνεχείς παρεμβάσεις της στη δικαιοσύνη όμως άλλα δείχνουν. Όλα αυτά είναι φυσικές συνέπειες της πλήρους αποθέσμισης και παρακμής της χώρας και της ανεπάρκειας του πολιτικού συστήματος. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι εκπροσωπεί διεθνώς ολόκληρη τη χώρα και τις θεσμικές λειτουργίες της, όχι μόνο την κυβέρνηση ή το κόμμα του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης