Κύρκος στο ΘΕΜΑ 104,6: Στο προσφυγικό ζούμε τα προβλήματα του περσινού χειμώνα

Κύρκος στο ΘΕΜΑ 104,6: Στο προσφυγικό ζούμε τα προβλήματα του περσινού χειμώνα

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού δήλωσε ότι οι δήμαρχοι είναι για μία ακόμη φορά ανυπεράσπιστοι, ενώ έκανε λόγο για καθυστερήσεις 

Κύρκος στο ΘΕΜΑ 104,6: Στο προσφυγικό ζούμε τα προβλήματα του περσινού χειμώνα
«Η μετεγκατάσταση που αφορά τους πρόσφυγες έχει λειτουργήσει στα 93%. Στην Ελλάδα θα έμεναν κάποιοι με βάση την αναλογικότητα. Είναι το θέμα ότι η συμφωνία με την Τουρκία από τη μεριά μας καθυστερεί να λειτουργήσει και συσσωρεύονται στα νησιά», τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6.  

«Έχουμε ας πούμε μία αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης -και ιδεολογική- να λειτουργήσει η συμφωνία. Οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται σε κατάσταση έκρηξης», τόνισε. 

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει αδυναμία απορρόφησης κονδυλίων, απάντησε ότι αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα. «Από τις συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες στα νησιά καταλαβαίνουμε ότι δεν κινηθήκαμε με ένα σχέδιο όπως θα έπρεπε. Υπάρχει πρόβλημα απορρόφησης κονδυλίων. Δεν γίνεται το χειμώνα του 2017 να ζούμε τα προβλήματα του χειμώνα του 2016»

Αν συμμερίζεται τις αιτιάσεις των δημάρχων εναντίον του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Μουζάλα, ο κ.Κύρκος ανέφερε, τόνισε ότι δεν θα προσωποποιούσε την καθυστέρηση στον κ.Μουζάλα, καθώς είχε δείξει τον κ. Χαρίτση του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα έργα»

«Ο κ.Χαρίτσης είχε βγει και είχε πει ότι υπάρχουν 64 έργα τα οποία είχε αναλάβει με το στρατό  προχωράνε κανονικά. Αλλά κανονικά έναν μήνα πριν. Η υλοποίηση όμως είναι διαφορετικό έργο (...). Συμφωνώ με τους δημάρχους ότι για άλλη μία χρονιά βρίσκονται ανυπεράσπιστοι. Κάτι φταίει στο πώς διαχειριζόμαστε τα πράγματα», σημείωσε. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης