Το κλειστό γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» εγκαινίασε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Το κλειστό γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» εγκαινίασε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων 800 σταθερών θέσεων με δυνατότητα ανάπτυξης σε 1.200, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για αγώνες και προπονήσεις Ακαδημιών, τέσσερα γήπεδα τένις και δύο κτίρια αποδυτηρίων

Το κλειστό γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» εγκαινίασε ο Προκόπης Παυλόπουλος
Τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου και των ανοιχτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο, τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, κ. Συμεών, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.
 
Κλείσιμο
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στην περιοχή του Τροκαντερό (μεταξύ του θωρηκτού «Αβέρωφ» και του γηπέδου Τάε Κβο Ντο), χρηματοδοτήθηκαν εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Αναπτύσσονται σε έκταση 30 στρεμμάτων που παραχωρήθηκαν από τα ΕΛΤΑ με σκοπό τη δημιουργία ενιαίου αθλητικού κέντρου μαζί με τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου στην παραλιακή ζώνη Παλαιού Φαλήρου.
 
Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων 800 σταθερών θέσεων με δυνατότητα ανάπτυξης σε 1.200, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για αγώνες και προπονήσεις Ακαδημιών, τέσσερα γήπεδα τένις και δύο κτίρια αποδυτηρίων.



«Το όνομα της Σοφίας Μπεφόν θα θυμίζει στις νέες γενιές τις αξίες των Ελλήνων»

«Βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω την Αυτοδιοίκηση σε μια κορυφαία στιγμή της. Σε μια υποδειγματική, πραγματικά, ολοκλήρωση ενός εγχειρήματος. Ενός εγχειρήματος, το οποίο δείχνει τι μπορεί να καταφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ενός εγχειρήματος, το οποίο δείχνει πώς συνεργάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου.

Αναφερόμενος στο όνομα που θα φέρει το νέο γήπεδο τόνισε: «Από σήμερα φέρει το όνομα της Σοφίας Μπεφόν. Δεν θα χρειαστεί να πω πολλά γιατί γνωρίζετε την Σοφία Μπεφόν. Την ζήσατε. Είναι ένα κομμάτι της ζωής και της Ιστορίας, τολμώ να πω, του Παλαιού Φαλήρου. Ένα χαρισματικό παιδί, μια χαρισματική μαθήτρια που τιμήθηκε από τότε για τις επιδόσεις της. Μπήκε στην Ιατρική, ειδικεύθηκε στην Αναισθησιολογία, αλλά έδωσε τον εαυτό της στην κορυφαία πτυχή της Ιατρικής, η οποία αγγίζει τον σνθρωπο και τον συνάνθρωπο. Και αυτό είναι η Επείγουσα Ιατρική. Ειδικεύθηκε και στην Αεροπορική Ιατρική, για να μπορέσει ακριβώς να είναι κοντά στον Άνθρωπο στις αεροδιακομιδές, που είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή για όσους το έχουν ζήσει, για τον γιατρό που είναι πάνω στον πάσχοντα, που παίζεται στην κυριολεξία η ζωή του μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο που πρέπει να φτάσει. Δεκάδες οι συμβολές της, θα θυμίσω μόνο την συμβολή της στη διάσωση των ανθρώπων στη RICOMEX.


 
Ώσπου ήρθε εκείνο το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου του 2001. Εκείνο το βράδυ της καταιγίδας εδώ ιδίως στη νότια Αττική, όταν η Σοφία μαζί με άλλους συναδέλφους της έκανε το καθήκον της. Σε μια αεροδιακομιδή μετείχε και εκείνη. Παρά τις καιρικές συνθήκες πήραν την απόφαση να την κάνουν, ξέροντας τον κίνδυνο αλλά έχοντας εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες δυνάμεις και στις δυνάμεις της μηχανής. Δεν υπολόγισαν ή δεν θέλησαν να υπολογίσουν τον καιρό και την καταιγίδα. Και ήταν εκείνη που έβαλε τέρμα στη ζωή της Σοφίας και των συναδέλφων της (...) Έδωσε τον εαυτό της θυσία για να σωθεί ένας συνάνθρωπος. Δεν σώθηκε. Αλλά εκείνη έδωσε την ζωή της.
 
Αυτής το όνομα φέρει αυτός ο χώρος. Και δεν είναι μόνον ότι αποτελεί αυτό τιμή στη μνήμη της Σοφίας Μπεφόν. Είναι ότι αυτά τα παιδιά, τώρα και στο μέλλον, που θα αθλούνται εδώ το όνομα της Σοφίας Μπεφόν - και ελπίζω να διδάσκουν οι γονείς και οι συγγενείς σ’αυτά τα παιδιά τι σημαίνει αυτό το όνομα - θα διδάσκονται ταυτόχρονα ποιες είναι οι μεγάλες αρχές και αξίες ημών των Ελλήνων, ημών των Ευρωπαίων» σημείωσε ο κ.Παυλόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης