Σε εκδήλωση της ΑΚΤΙΔΑΣ: Κατά της κυβέρνησης, υπέρ της συνεργασίας τάχθηκαν κόμματα και κινήσεις

Σε εκδήλωση της ΑΚΤΙΔΑΣ: Κατά της κυβέρνησης, υπέρ της συνεργασίας τάχθηκαν κόμματα και κινήσεις

Οι εκπρόσωποι κομμάτων και κινήσεων συμφώνησαν στην ανάγκη ενωτικής έκφρασης της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης

Σε εκδήλωση της ΑΚΤΙΔΑΣ: Κατά της κυβέρνησης, υπέρ της συνεργασίας τάχθηκαν κόμματα και κινήσεις
Στην αναγκαιότητα συνεργασίας και ενωτικής δράσης τους συμφώνησαν εκπρόσωποι Κομμάτων και πολιτικών Κινήσεων, που συμμετείχαν στην δημόσια εκδήλωση, για την ενότητα του προοδευτικού χώρου, την οποία συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη (23-11-2016 ) στην Αίγλη Ζαππείου ο όμιλος κοινωνικού, πολιτικού και επιστημονικού προβληματισμού ΑΚΤΙΔΑ και η Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης ( Ε.Δ.Ε.Μ. ).

Παρά τις επί μέρους διαφορετικές προσεγγίσεις του τρόπου και των διαδικασιών, όλοι οι ομιλητές συνέκλιναν στην αναγκαιότητα ανάδειξης ενός μεσαίου προοδευτικού πόλου, πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων, στόχο τον οποίο έθεσαν, στις εισαγωγικές τοποθετήσεις τους, ο πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Μ. Απόστολος Πόντας και ο εκπρόσωπος του ομίλου ΑΚΤΙΔΑ Δημήτρης Οικονόμου.

Κλείσιμο
Οι εκπρόσωποι κομμάτων και κινήσεων συμφώνησαν στην ανάγκη ενωτικής έκφρασης της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, για την αντιμετώπιση των σημερινών κρίσιμων προβλημάτων και το καλύτερο αύριο της πατρίδας. Και επέκριναν όλοι αυστηρά την πολιτική συμπεριφορά και την "βλαπτική για την χώρα" διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο πρώην υπουργός και νύν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος προσδιόρισε ως κατά βάση πολιτικό το πρόβλημα κατακερματισμού του προοδευτικού χώρου. Και πρόταξε ως πρώτη αναγκαιότητα την διερεύνηση και την συμφωνία όλων των δυνάμεων του χώρου σε ένα σύνολο προτάσεων - λύσεων. Πάνω στην οποία συμφωνία θα πρέπει να οικοδομηθεί η ανάδειξη του ενιαίου μεσαίου πολιτικού πόλου.

Υπέρ της δημιουργίας του ενιαίου προοδευτικού πόλου εξ αρχής, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, τάχθηκαν οι εκπρόσωποι του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΙΔΗΣΟ , της Πρωτοβουλίας "Επόμενη Ελλάδα", της Κίνησης " Νέα Σοσιαλδημοκρατία" και ο πολιτικός αναλυτής Λ. Κουσούλης.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης