Κάρτα μέλους καθιερώνει η ΝΔ - Τα προνόμια που προσφέρει στα μέλη της και το κόστος

Κάρτα μέλους καθιερώνει η ΝΔ - Τα προνόμια που προσφέρει στα μέλη της και το κόστος

Περικοπές δαπανών προκειμένου σε βάθος τριετίας να μειώσει τα ετήσια έξοδά της κατά 70% κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση

Κάρτα μέλους καθιερώνει η ΝΔ - Τα προνόμια που προσφέρει στα μέλη της και το κόστος
Κάρτα μέλους καθιερώνει η Νέα Δημοκρατία στα πλαίσια της προσπάθειάς να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της. Η κάρτα μέσω της οποίας τα μέλη της ΝΔ θα πληρώνουν τη συνδρομή τους στο κόμμα παρέχει συγκεκριμένες δυνατότητες σε όσους την αποκτήσουν.
Ειδικότερα με αυτή την κάρτα, που κοστίζει 12 ευρώ για ένα χρόνο, 22 για δύο χρόνια και 30 για συνδρομή τριών ετών, τα μέλη αποκτούν:
 
1.      Δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές διαδικασίες
Κλείσιμο
2.      Δικαίωμα υποψηφιότητας για τα κομματικά όργανα
3.      Δικαίωμα συμμετοχής σε εκδηλώσεις ειδικά για τα  μέλη της
4.      Πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα μελών για τις προτάσεις της
5.      Προσωποποιημένη σελίδα μέλους στον ιστότοπό της
 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ πριν από ένα χρόνο, «405.000 πολίτες συμμετείχαν στην εκλογή προέδρου. Έκτοτε, μέσα στο 2016, χιλιάδες άνθρωποι έγιναν νέα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Ήρθε η ώρα, όσοι ήδη είναι μέλη, να ανανεώσουν τη συνδρομή τους. Και όσοι δεν έχουν γίνει ακόμη ενεργά μέλη της Νέας Δημοκρατίας, να αποκτήσουν την Κάρτα Μέλους».
Στην ίδια ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται κωδικοποίηση των προσπαθειών που γίνονται το τελευταίο δεκάμηνο για να μπει τάξη στα οικονομικά της. Όπως αναφέρεται:  

 
·  Μειώσαμε τα λειτουργικά κόστη κατά 70%
·  Ξεκινήσαμε την καμπάνια «λίγα από πολλούς»
·  Εφαρμόσαμε πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά μας
·  Ψηφίσαμε νέο καταστατικό, που απαγορεύει τον τραπεζικό δανεισμό του κόμματος
·  Κάνουμε πράξη καθημερινά το σύνθημα «η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της».
 
Η ΝΔ σημειώνει ότι στόχος της είναι ν σταματήσει το δανεισμό. Οι ετήσιες δαπάνες της ανέρχονται στα 8.200.000 ευρώ με στόχο, όμως, εντός της τριετίας να μειωθούν κατά 70% και να περιοριστούν στα 2.500.000 ευρώ ετησίως. «Το πρώτο βήμα έγινε με τη μετακόμιση των κεντρικών γραφείων του Κόμματος. Το μηνιαίο ενοίκιο, που έφτανε τα 95.000 ευρώ, μειώθηκε σε 9.800. Η ετήσια εξοικονόμηση πόρων από αυτήν την παρέμβαση και μόνο υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.
 
Το δεύτερο βήμα είναι οι περικοπές δαπανών και η μείωση της μηνιαίας μισθοδοσίας. Με σεβασμό στην εργατική νομοθεσία, υλοποιούμε αυτήν τη διαδικασία.
 
Το τρίτο βήμα είναι το άνοιγμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες να στηρίξουν στην πράξη τη Νέα Δημοκρατία, μέσω δωρεών και μικρών χορηγιών. Η διαδικτυακή πλατφόρμα nd.gr/donate επιτρέπει στο κοινό να συμβάλει οικονομικά, μέσα από μια απολύτως διαφανή διαδικασία», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης