Δημοκρατική Συμπαράταξη: Στην αγορά χωράνε 8 με 10 κανάλια!

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Στην αγορά χωράνε 8 με 10 κανάλια!

Καταγγέλουν κυβερνητικές μεθοδεύσεις με στόχο τον ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Στην αγορά χωράνε 8 με 10 κανάλια!
«Πριν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου είναι απόλυτα απαράδεκτο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε οποιαδήποτε ενέργεια» δηλώνουν οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με εκπροσώπους τους εργαζομένων στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς


Τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξαν την ανάγκη ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, κατηγόρησαν, όμως, την κυβέρνηση για μεθοδεύσεις με στόχο τον ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, κατά παράβαση των Συνταγματικών διατάξεων.
Κλείσιμο


«Γι’ αυτό και εξάλλου η κυβέρνηση υπονόμευσε τον καθοριστικό ρόλο του ΕΣΡ στη διαδικασία αφαιρώντας του αρμοδιότητες, καθόρισε αυθαίρετα σε 4 τον αριθμό των αδειών, επέβαλε ένα «διαγωνισμό» με βάση μόνο το «πορτοφόλι» και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό έλεγχο του Πόθεν Έσχες των συμμετεχόντων» υποστήριξαν τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


Ως παράδειγμα των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης ανέφεραν τις προσπάθειες «δημιουργίας ΣΥΡΙΖΑ channel με χρηματοδότηση της ΣΥΡΙΖΑ bank». «Η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι σαφείς: Να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ, με βάση ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, με σαφής όρους λειτουργίας, αλλά χωρίς τον αναιτιολόγητο περιορισμό σε 4  του αριθμού των αδειών» δήλωσαν στους εργαζόμενους στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.


Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξαν τα εξής:


Πριν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου είναι απόλυτα απαράδεκτο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε οποιαδήποτε ενέργεια. Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Παππά αποδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού του  στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και τη Συνταγματική τάξη.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα συμβάλει θετικά στην ανάδειξη της συγκρότησης του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το οποίο πρέπει να αναλάβει το σύνολο της διαδικασίας.

Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που φτάνουν στα όρια της θεσμικής εκτροπής και τις άθλιες προσπάθειες συκοφάντησης δικαστικών λειτουργών. Είναι έωλο το επιχείρημά της ότι κινδυνεύουν να χαθούν 240 εκ. ευρώ που θα δοθούν στο δημόσιο.

Γιατί απλά το ίδιο και  μεγαλύτερο ποσό θα  μπορούσε να εξασφαλισθεί από 8 – 10 (το λιγότερο) κανάλια, που με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες μπορούν να αδειοδοτηθούν και με ένα τίμημα 20 -30 εκ. ευρώ για το καθένα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης