Δεν έχει αλλάξει η διαδικασία θεώρησης των σκοπιανών διαβατηρίων, λέει ο υφ. Εξωτερικών

Δεν έχει αλλάξει η διαδικασία θεώρησης των σκοπιανών διαβατηρίων, λέει ο υφ. Εξωτερικών

Διευκρίνισε ότι το σφράγισμα διαβατηρίων τρίτων χωρών οι κάτοχοι των οποίων έχουν διέλθει από τα Σκόπια σε μία περίπτωση δε συνιστά αναγνώριση

Δεν έχει αλλάξει η διαδικασία θεώρησης των σκοπιανών διαβατηρίων, λέει ο υφ. Εξωτερικών
Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ζήτησε περισσότερη προσοχή από την αντιπολίτευση σε ευαίσθητα εθνικά θέματα. Η πρακτική της θεώρησης των σκοπιανών διαβατηρίων σε ξεχωριστή σελίδα δεν έχει αλλάξει, ξεκαθάρισε και μίλησε για μικροκομματικές σκοπιμότητες. 

Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα διαβατήρια των Σκοπίων, ξεκαθάρισε. Διευκρίνισε ότι το σφράγισμα διαβατηρίων τρίτων χωρών οι κάτοχοι των οποίων έχουν διέλθει από τα Σκόπια σε μία περίπτωση δε συνιστά αναγνώριση. Ο κ. Αμανατίδης διαχώρισε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που στόχο έχουν, όπως είπε, να διευκολύνουν την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. 

Κλείσιμο
Αναγνώριση δε θα υπάρξει όσο συνεχίζεται η πολιτική του αλυτρωτισμού και παραχάραξης της ιστορίας, κατέληξε. 

Ερωτήσεις είχαν καταθέσει βουλευτές από την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή: Ιωάννης Σαρίδης: Έχει αλλάξει η πρακτική θεώρησης των διαβατηρίων;  Χρήστος Παππάς: Τα Σκόπια θέλουν να μας κλέψουν το όνομα της Μακεδονίας και ορισμένοι τους βοηθούν, καταργώντας την υποχρέωση να σφραγίζονται με την ελληνική σφραγίδα σε ξεχωριστή σελίδα τα διαβατήρια από τη γειτονική χώρα. Συνεχίζεται η ανθελληνική πολιτική - Έμμεση αναγνώριση των Σκοπίων.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης