Στην Αθήνα αύριο ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς

Στην Αθήνα αύριο ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς

Μαζί του και ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μισέλ Σαπέν και ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αρλέμ Ντεζίρ - Συναντήσεις με Τσίπρα και Παυλόπουλο ενόψει της αποδέσμευσης της επόμενης δόσης από τους δανειστές 

Στην Αθήνα αύριο ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς
Στη χώρα μας μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, συνοδευόμενος από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων , Αρλέμ Ντεζίρ. 

Κατά την διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα όπως και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Κλείσιμο
Από τη γαλλική πλευρά τονίζεται το χρονικό σημείο της επίσκεψης του Μανουέλ Βαλς στην Ελλάδα, που συνδέεται άμεσα με την απόφαση της Ε.Ε. να αποδεσμεύσει την επόμενη δόση οικονομικής βοήθειας.

Επισημαίνεται επίσης ότι το Παρίσι επιθυμεί να εκφράσει την βοήθειά του προς την Αθήνα τόσο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν όσο και στην παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός μεταφέρει, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, και βοήθεια για τα ζητήματα μετανάστευσης. Ελλάδα και Γαλλία θα υπογράψουν έναν "οδικό χάρτη", με βάση τον οποίο θα ενισχυθεί η εταιρική "ελληνογαλλική σχέση".

Κατά την διήμερη επίσκεψή του στη χώρα , ο Γάλλος πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης