Κυριάκος: Η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα πόσοι μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας

Κυριάκος: Η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα πόσοι μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας

«Δεν εμπιστεύομαι τον πρωθυπουργό, δε συμμετέχω σε κυβέρνηση με τον Τσίπρα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ - Αναφερόμενος στις πρόσφατες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη μίλησε για θεσμική εκτροπή και επισήμανε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος θα πρέπει να δώσει απαντήσεις στη Βουλή

Κυριάκος: Η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα πόσοι μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας
«Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι ντροπή, οι εικόνες είναι τριτοκοσμικές, το κράτος απουσιάζει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τους φόβους του ότι το προσφυγικό πρόβλημα θα έχει επιπτώσεις και στον τουριστικό τομέα.

Κλείσιμο
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα
ότι άργησε να αλλάξει πολιτική και να περάσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και μετανάστες. Αναφέρθηκε και στην απουσία συντονισμού, επισημαίνοντας ότι κανονικά θα έπρεπε να έχει αυτόν τον ρόλο ο υπουργός των Εσωτερικών.

«Βλέπω μια διαχειριστική ανεπάρκεια που αποτελεί προσβολή για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά στις διεργασίες σε επίπεδο ΕΕ- Τουρκίας εμφανίστηκε προσεχτικός λεγοντας ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει το οριστικό αποτέλεσμα. Εξάφρασε, πάντως, την ανησυχία του, γιατί τα νούμερα των προσφύγων και των μεταναστών αυξάνονται.

Για το ΝΑΤΟ ειδικότερα επισήμανε ότι για την ώρα ο ρόλος του είναι μικρός και το κακό είναι πως έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να θέσει τα θέματα που επιθυμεί στο Αιγαίο. Για το θέμα εξέφρασε και την ανησυχία του για την ευκολία, όπως είπε, με την οποία η ΕΕ ικανοποιεί τα αιτήματα της Τουρκίας.

«Ο πρωθυπουργός διχάζει τον λαό, μη βλέποντας την κοινή λογική μεταξύ του ανθρωπισμού και της ακροδεξιάς» και είπε ότι κάθε μέρα που περνά χάνει την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα. «Όχι δεν υπάρχει η απαραίτητη εμπιστοσύνη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις στη σύζυγό του και την υπόθεση του πόθεν έσχες μίλησε για κιτρινισμό και επιστροφή του αυριανισμού. Σχολιάζοντας τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή. Για το θέμα Παπαγγελόπουλου επισήμανε πως οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές και ότι θα πρέπει να απαντήσει στη Βουλή.

Για τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημείωσε ότι είναι «λειτουργικές». «Οικουμενική ή εκλογές» ήταν η επόμενη ερώτηση. «Εκλογές» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κοινό σχήμα με τον Αλέξη Τσίπρα. «Αν πέσει ο κ. Τσίπρας η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές» σημείωσε.

Στο μέτωπο της οικονομίας προέβλεψε πως ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί να κόψει συντάξεις και χαρακτήρισε ξεπερασμένη την τακτική διαχωρισμού των πολιτών σε πλούσιους και φτωχούς (σ.σ. σε ότι αφορά στα όρια των περικοπών).

Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις του κ. Λεβέντη είπε ότι είναι ο... λαϊκισμός της κονής λογικής. Στο θέμα των συμμαχιών είπε ότι και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ θα επιδιώξει τη συνεργασία των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης