Δημοσκόπηση ProRata: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερή

Δημοσκόπηση ProRata: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερή

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας, το 64% δεν πιστεύει ότι εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις - Το 58% θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντίσταση στις απαιτήσεις των δανειστών - Το 51% ζητά οικουμενική κυβέρνηση

Δημοσκόπηση ProRata: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερή
Αποτέλεσμα-κόλαφο για την κυβέρνηση και την αξιοπιστία της ανέδειξε νέα έρευνα της ProRata, καθώς, σύμφωνα με το αποτέλεσμα, το 64% πιστεύει ότι «δεν εφαρμόζει αποτελεσματικά τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», ενώ σε ποσοστό 58%, οι πολίτες πιστεύουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
-ΑΝΕΛ
Κλείσιμο
, δεν προβάλει αντίσταση στις απαιτήσεις των δανειστών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών» και αναδεικνύει την απογοήτευση των πολιτών μετά τη διάψευση όσων υποσχέθηκε πριν τις εκλογές του περυσινού Ιανουαρίου. Είναι ενδεικτικό, ότι το 58% όσων συμμετείχαν, δήλωσαν ότι δεν είναι καν «αριστερή» κυβέρνηση, ενώ το 78% δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ερώτημα για τα σενάρια περί αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος και αν τα μεγάλα κόμματα θα δημιουργήσουν μία νέα συμμαχική κυβέρνηση. Το 51% το θεωρεί απίθανο, το 29% πιστεύει πως θα γίνει και το 14% δεν είναι σίγουρο ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο.

Σχεδόν οι μισοί (49%) πιστεύουν ότι σύντομα θα προκηρυχθούν εκλογές, ενώ για τη σύνθεση της κυβέρνησης που θα ήθελαν να προκύψει, το κυρίαρχο ποσοστό (51%) συγκέντρωσε η επιλογή της οικουμενικής, ενώ για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, χωρίς του ΑΝΕΛ, υπέρ ψήφισε μόλις το 9%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης