Η Επιτροπή Θεσμών καλεί στη Βουλή τον Στουρνάρα για την υπόθεση Siemens

Η Επιτροπή Θεσμών καλεί στη Βουλή τον Στουρνάρα για την υπόθεση Siemens

Ο διοικητής της ΤτΕ θα εξεταστεί για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δημοσίου με την γερμανική εταιρεία - Βενιζέλος και Όλγα Κεφαλογιάννη πρότειναν να κληθεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Η Επιτροπή Θεσμών καλεί στη Βουλή τον Στουρνάρα για την υπόθεση Siemens
Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Siemens θα ασχοληθεί το επόμενο διάστημα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής γι αυτό και τα μέλη της αποφάσισαν να καλέσουν για ακρόαση τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας  το 2012, ως υπουργός Οικονομικών, υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μετά από έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής.

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και η κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη πρότειναν να κληθεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί οποιαδήποτε συζήτηση αν δεν γνωρίζουμε ποια είναι η θέση του ελληνικού δημοσίου» ανέφερε σχετικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε με δεικτικό ύφος ότι ο κ. Στουρνάρας είναι εύκαιρος καθώς, όπως είπε παρέθεσε πρόσφατα γεύμα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Δραγασάκη. «Κεντρικός τραπεζίτης είναι θέλει να τα έχει καλά με την κυβέρνηση» παρατήρησε με νόημα.

Εκτός αυτού ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την κλήση και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου – όπως είπε – να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις περι «δικαστικών πραξικοπημάτων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης