Μπουτάρης για το φόρο στο κρασί: Ας αφήσουμε τα χαζά και ας πιάσουμε την παρανομία

Μπουτάρης για το φόρο στο κρασί: Ας αφήσουμε τα χαζά και ας πιάσουμε την παρανομία

Καμία χώρα δεν φορολογεί το κρασί της, ούτε καν η Γερμανία, δήλωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και γνωστός οινοπαραγωγός

Μπουτάρης για το φόρο στο κρασί: Ας αφήσουμε τα χαζά και ας πιάσουμε την παρανομία
Να... «αφήσει τα χαζά» και να πιάσει την παρανομία προέτρεψε το πρωί της Πέμπτης την κυβέρνηση ο Γιάννης Μπουτάρης, ένας από τους πιο γνωστούς οινοπαραγωγούς της χώρας, σχολιάζοντας το ζήτημα της επιβολής φόρου στο κρασί.

«Το κρασί είναι πολιτισμός, είναι γεωργικό προϊόν με αλκοόλη» εξήγησε και τόνισε πως «καμία οινοπαραγωγός χώρα στον κόσμο δεν φορολογεί το κρασί της, ούτε καν η Γερμανία».

Κλείσιμο
Το ζήτημα είναι, είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, να περιορίσουμε την παράνομη εμφιάλωση τσίπουρου και άλλων αποσταγμάτων του οίνου, πιου στη χώρα μας γίνεται κατά κόρον. «Κυκλοφορούν πάνω από 50 εκατ. μπουκάλια παράνομο τσίπουρο το χρόνο, που σημαίνει απώλειες 250 εκατ. ευρώ για το κράτος ετησίως», ανέφερε. 

«Το κρασί υπάγεται αυτή τη στιγμή σε μηδενική φορολογική κλίμακα, αν μπει έστω και ένα λεπτό φόρος και άρα ενταχθεί στις κλίμακες, ποιος με διαβεβαιώνει εμένα ότι δεν θα έρθει του χρόνου ένας χαζός υπουργός να πει "βάλε φόρο ένα ευρώ"», αναρωτήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, που πάντως παραδέχθηκε πως «πραγματικά, τα 40 ευρώ το εκατόλιτρο, είναι λίγη επιβάρυνση, θα απορροφηθεί στο κόστος, αλλά θα επιβαρυνθεί το σταφύλι, και έτσι η πολιτεία τιμωρεί τους νόμιμους».

Τέλος, ο Γιάννης Μπουτάρης αντιπρότεινε αντί της επιβολής του φόρου στο κρασί, να αλλάξει η κλίμακα σε άλλα αλκοολούχα ποτά, όπως το ουίσκι: «Το 1995 το ΦΠΑ στο κρασί ήταν 8% και στο ουίσκι 32%, τώρα είναι 23% και τα δύο, ποιος ωφελήθηκε»;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης