Ακιντζί: Τα κατεχόμενα ετοιμάζονται για υιοθέτηση του ευρώ

Ακιντζί: Τα κατεχόμενα ετοιμάζονται για υιοθέτηση του ευρώ

Στη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, το βράδυ της Δευτέρας, συμφώνησαν στην ίδρυση επιτροπής για τις εργασίες οικονομικής εναρμόνισης

Ακιντζί: Τα κατεχόμενα ετοιμάζονται για υιοθέτηση του ευρώ
O Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει στα κατεχόμενα οι τεχνικές εργασίες ώστε να αρχίσει η διαδικασία μετάβασης από την τουρκική λίρα στο ευρώ.

Ο κ. Ακιντζί είπε πως χθες στη συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη συμφώνησαν στην ίδρυση επιτροπής για τις εργασίες οικονομικής εναρμόνισης, ενώ ειδικοί θα έρθουν και από την ΕΕ για τις εργασίες αυτές. Στόχος τόνισε είναι να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για μετάβαση στο ευρώ το συντομότερο έπειτα από την άφιξη των ειδικών από την ΕΕ.

Κλείσιμο
Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι η μετάβαση στο ευρώ, η τελωνειακή ένωση και οι άλλες διεργασίες εναρμόνισης δεν είναι εργασίες που μπορούν να αφεθούν για μετά από ένα δημοψήφισμα στο οποίο ο κόσμος θα ψηφίσει θετικά, το «ναι». «Αυτή είναι μια διαδικασία και σε πρώτο στάδιο θα συσταθεί η μετάβαση στο ευρώ και η τελωνειακή ένωση. Στη συνέχεια θα έρθει στην ημερήσια διάταξη η προσαρμογή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα θέματα υγείας, περιβάλλοντος και σε άλλα», ανέφερε.

Όπως είπε στο θέμα της μετάβασης από την τουρκική λίρα στο ευρώ θα υπάρξουν διαβουλεύσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες και με την Τουρκία, προσθέτοντας ακόμη ότι στόχος είναι να καταργηθεί ο κανονισμός για την «πράσινη γραμμή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης