Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί

Η συνάντηση των δυο ηγετών είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 6 το απόγευμα

Κυπριακό: Κρίσιμη συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί
Το θέμα των πρόσφατων δηλώσεων του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί  αναμένεται να θέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη σημερινή κατ` ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Ακιντζί, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό. Η συνάντηση των δυο ηγετών είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 6 το απόγευμα.

Μιλώντας στα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Νέα Υόρκη ο κ. Ακιντζί είχε κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, οι οποίες είναι σημαντικό να γίνουν πρωτογενές δίκαιο και για ανάγκη εξεύρεσης τρόπων, ώστε η τουρκοκυπριακή κοινότητα στη δική της περιοχή να μπορεί να έχει την περιουσιακή και πληθυσμιακή πλειοψηφία.

Κλείσιμο
Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης έχει δηλώσει πως οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί επιβεβαιώνουν αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατ’ επανάληψη, έχει αναφέρει, ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο των διαπραγματεύσεων.

«Έχει επιτευχθεί πρόοδος σε σημαντικά θέματα. Υπάρχει, όμως, απόσταση και διαφωνία σε άλλα σημαντικότατα θέματα. Και μέσα από τη διαπραγμάτευση, ειδικότερα τον Νοέμβριο όπου αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι συναντήσεις των ηγετών, το αποτέλεσμα αυτής της εντατικοποίησης των συνομιλιών θα μας επιτρέψει να εξαγάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με το πώς προχωρά η όλη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως το γεγονός ότι οι δύο κοινότητες θα διοικούν η κάθε μια τη δική της πολιτεία δεν συνεπάγεται πλειοψηφίες περιουσιών και πληθυσμών. Είπε ακόμα ότι δεν μπορεί να αναμένει κάποιος ότι θα δεχθούμε την όποια λύση.

Η λύση, τόνισε,  θα πρέπει να σέβεται τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων και όχι της μίας. Η λύση δεν θα πρέπει να αφήνει νικητές και ηττημένους και οι μόνιμες παρεκκλίσεις όχι μόνο τους Ελληνοκύπριους θα αδικούν, αλλά και τους Ευρωπαίους στο σύνολό τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης