Ο Βαρουφάκης ξαναλέει τα τσιτάτα περί χρεοδουλοπαροικίας

Ο Βαρουφάκης ξαναλέει τα τσιτάτα περί χρεοδουλοπαροικίας

Προεξόφλησε την αποτυχία του προγράμματος - Προσπάθησε να παρουσιάσει τον Τσακαλώτο ότι υιοθετεί τις απόψεις και τους χειρισμούς του - Επανέλαβε ότι η συμφωνία που έρχεται είναι σαν την συνθήκη των Βερσαλλιών - Νέα επίθεση σε Σόιμπλε

Ο Βαρουφάκης ξαναλέει τα τσιτάτα περί χρεοδουλοπαροικίας
Με τις γνωστές του κορώνες περί χρεοδουλοπαροικίας και συμφωνίας που προσομοιάζει με την συνθήκη των Βερσαλλιών διάνθισε την παρέμβασή του στη Βουλή ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης καταγράφοντας την διαφωνία του με τα προωθούμενα μέτρα.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι εργάστηκε σκληρά για να επιστρέψει η καταστροφική σαφήνεια των μνημονίων επειδή ο λαός είπε ένα μεγάλο «όχι» στ δημοψήφισμα.

Κλείσιμο
Η Τρόικα σε συνεργασία με Σόιμπλε καιροφυλακτούσε για να επιστρέψει στην Ελλάδα η καταστροφική σαφήνεια των μνημονίων, είπε ο κ. Βαρουφάκης. Επικαλούμενος τον μεγάλο οικονομολόγο Τζον Μέιναρντ Κέινς τον οποίο τον τελευταίο επικαλείται συχνά-πυκνά με προφανή σκοπό να δείξει ότι είναι καθηγητής αναλόγου... διαμετρήματος υποστήριξε ότι οι ισχυροί Ευρωπαίοι απαιτησαν όρους που δεν είχαν δικαίωμα να απαιτήσουν. «Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι μια νέα συνθήκη των Βερσαλλιών» συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε συνέχιση της χρεοδουλοπαροικίας.

Ο τέως υπουργός οικονομικών εκτίμησε πως η συμφωνία για νέο δανεισμό δεν θα υλοποιηθεί καθώς το ΔΝΤ αρνείται – όπως είπε – να μετέχει και ο ESM αρνείται να προχωρήσει χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ.

Αποκάλυψε δε ότι ο ίδιος με την γερμανική κυβέρνηση σχεδίαζαν «έντιμη» -όπως την χαρακτήρισε- συμφωνία προκειμένου να αποτραπούν οι επιδιώξεις του Βόλγκανγκ Σόιμπλε αλλά δεν έκανε περσσότερες διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοεί.

«Εμείς προτείναμε έντιμη συμφωνία – γέφυρα που από κοινού σχεδιάσαμε με την Καγκελαρία της Γερμανίας για να αποτρέψουμε τον δόκτορα Σόιμπλε» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «όμως η τρόικα με τους θεσμούς και τον δόκτορα Σόιμπλε εργάστηκαν σκληρά για να επαναφέρουν τα σκληρά και τοξικά μνημόνια».

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά μας πηγαίνουν για αναδιάρθρωση μετά την αποτυχία του προγράμματος» είπε  τέως υπουργός Οικονομικών και με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά προεξόφλησε την αποτυχία του τρίτου μνημονίου προτού καν αυτό συμφωνηθεί και προφανώς πριν υπογραφεί η σχετική συμφωνία...

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την αναδιάρθωση του χρέους, υποστήριξε.

Κλείνοντας την παρέμβασή του από τα έδρανα της Βουλής ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι έχουν ξεχάσει την παράδοση μεγάλων ηγετών όπως ο Αντενάουερ, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Χέλμουτ Κολ.

Μόλις ο κ. Βαρουφάκης εκστόμισε το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή εξερράγη ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος φωνάζοντας κατηγόρησε τον τέως υπουργό Οικονομικών ότι δεν δικαιούται να χρησιμοποιεί το όνομα του ιδρυτή της ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης