Βίντεο: Οι παππούδες στα ΑΤΜ και ο Βαρουφάκης χαριεντίζεται

Βίντεο: Οι παππούδες στα ΑΤΜ και ο Βαρουφάκης χαριεντίζεται

Πρώτα «παίζει» με τους δημοσιογράφους που τον ρωτάνε για το μέλλον της χώρας και στη συνέχεια επιτίθεται στο Eurogroup ότι έκλεισε τις τράπεζες για να μην γίνει το δημοψήφισμα

Βίντεο: Οι παππούδες στα ΑΤΜ και ο Βαρουφάκης χαριεντίζεται
Μπορεί οι ηλικιωμένοι να περιμένουν με αγωνία να «σηκώσουν» χρήματα είτε από τα ΑΤΜ είτε από τα γκισέ των τραπεζών όταν αυτές ανοίξουν ξανά, αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν εμποδίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη να χάσει το... κέφι του.

Προσερχόμενος το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βαρουφάκης βρήκε την διάθεση να «παίξει» με έναν εκ των Ελλήνων δημοσιογράφων που σήμερα τον ρώτησε στα αγγλικά: «Τα λέτε και στα αγγλικά τώρα;».

Κλείσιμο
Αφού ξεπέρασε την στιγμή αυτή ο κ. Βαρουφάκης ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι θα κάνει και μια σοβαρή δήλωση. Έτσι επιτέθηκε στο Eugorgoup κατηγορώντας το ότι έκλεισε τις τράπεζες για να εμποδίσει τον ελληνικό λαό να αποφανθεί επί της πρότασης των θεσμών μέσω του δημοψηφίσματος.

«Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε με νηφαλιότητα και εν αρμονία το δικαίωμα του λαού να αποφανθεί μέσω του δημοψηφίσματος. Αυτό είναι ένα επιχείρημα που το Eurogroup του στέρησε κλείνοντας τις τράπεζες. Εμείς το εξασφαλίζουμε όπως απαιτείται από την ελληνική πολιτεία και από την επόμενη ημέρα να βάλουμε μπροστά την οικοδόμηση μιας βιώσιμης λύσης» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Λίγο πριν περάσει την πόρτα του υπουργείου ο Γιάνης Βαρουφάκης οι δημοσιόγραφοι πρόλαβαν να τον ρωτήσουν αν η κυβέρνηση λέει «ναι στο ευρώ». «Εμείς είμαστε αυτοί που λέμε "ναι" στο εευρώ αλλά για να το πούμε αυτό πρέπει να έχουμε μια βιώσιμη λύση και η πρόταση των δανειστών δεν ήταν τέτοια».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης