Με θέμα τη συμφωνία της Ελλάδας συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Με θέμα τη συμφωνία της Ελλάδας συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Στις 12:00 στη Βουλή η συνεδρίαση - Την Δευτέρα, η κ. Γεννηματά είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον  πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Με θέμα τη συμφωνία της Ελλάδας συνεδριάζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά υπό τη  νέα πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Η συνεδρίαση, που θα γίνει στη Βουλή στις 12:00 το μεσημέρι, θα έχει ως έχει κεντρικό θέμα την πορεία της διαπραγμάτευσης, με την νέα πρόεδρο να ζητά επιτάχυνση της συμφωνία για το εθνικό συμφέρον.

Την Δευτέρα, η κ. Γεννηματά είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον  πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. «Αναλαμβάνεις σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου η ευθύνη βαραίνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όχι μόνο την κυβέρνηση, αφορά την πορεία της χώρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Κλείσιμο
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι αν θα υπάρξει μια προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη στον κόσμο και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να σηματοδοτήσουν τη διαφορετικότητά τους ως προς αυτό. «Και στο θέμα της Ελλάδας νομίζω ότι κρίνεται και το θέμα της Ευρώπης» πρόσθεσε.

«Είναι μία κρίσιμη ώρα που απαιτεί ειλικρινή διάλογο, συνεννόηση, ένα νέο πατριωτισμό και το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο κόμμα θα συμβάλει στη συνεννόηση» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση η κυρία Γεννηματά, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία που θα εξασφαλίζει θετική προοπτική για τη χώρα.

Η ίδια τόνισε πως η καθυστέρηση εξεύρεση λύσης κοστίζει και πως ενδεχόμενη ρήξη με τους δανειστές θα είναι καταστροφική, καθώς η χώρα θα οδηγηθεί στην απομόνωση και τη φτωχοποίηση. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, κάλεσε τον πρωθυπουργό να λάβει αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του προκατόχου της, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι η συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης θα μπορούσε να συμβάλει στη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

“Ηγείσθε πλέον ενός ιστορικού κόμματος και σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο. Σας εύχομαι ειλικρινώς καλή επιτυχία”, τόνισε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με την κ. Γεννηματά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε “ το λέω πολύ περισσότερο γιατί είναι βαθιά μου πεποίθηση - όχι μόνο με την σημερινή μου ιδιότητα, πάντα ήταν αυτή η πεποίθησή μου - ότι σε δύσκολες ώρες σαν τη σημερινή,  η Δημοκρατία και το Πολίτευμα πορεύονται καλύτερα όταν στηρίζονται σε σταθερές και στιβαρές  κομματικές αντηρίδες. Ξέρω ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε. Και αυτό είναι καλό και για το κόμμα σας και για τον Τόπο”.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι “αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε μία πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία, και για το χώρο μου και για τη χώρα. Έχω επίγνωση των δυσκολιών, αλλά όπως είπατε θεωρώ πως είναι εθνική και κοινωνική ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας, να δημιουργηθεί ένας τρίτος ισχυρός πόλος. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά,  και η επίσκεψή μου εδώ δεν είναι απλώς εθιμοτυπική. Εσείς συμβολίζετε την Εθνική ομοψυχία. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά την ανησυχία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελληνική κοινωνία, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης