Forbes: Χρεοκοπία ή προδοσία των ψηφοφόρων το δίλημμα του Τσίπρα

Forbes: Χρεοκοπία ή προδοσία των ψηφοφόρων το δίλημμα του Τσίπρα

Καταφθάνει, πλέον, το τέλος του παιχνιδιού για την Ελλάδα, με δεδομένη την καταβολή δόσης 750 εκατ. δολαρίων στο ΔΝΤ την Τρίτη, σύμφωνα με τον αρθρογράφο Tim Worstall

Forbes: Χρεοκοπία ή προδοσία των ψηφοφόρων το δίλημμα του Τσίπρα
Το βασικό δίλημμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα είναι εάν θα επιλέξει χρεοκοπία της χώρας του ή θα προδώσει όσους τον ψήφισαν, ξεχνώντας τις «κόκκινες γραμμές» και ακολουθώντας αυτά που του ζητούν οι δανειστές.

Την παραπάνω άποψη εκφράζει ο Tim Worstall, αρθρογράφος του περιοδικού Forbes, ο οποίος υποστηρίζει πως καταφθάνει, πλέον, το τέλος του παιχνιδιού για την Ελλάδα, με δεδομένη την καταβολή δόσης 750 εκατ. δολαρίων στο ΔΝΤ την Τρίτη.

Κλείσιμο
«Η τρόικα επιμένει η Ελλάδα να προχωρήσει σε μείωση συντάξεων και απελευθέρωση της αγοράς εργασίας (...) δηλαδή δύο θέματα τα οποία δεν μπορεί να αποδεχθεί ένα αριστερό κόμμα. Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικά εκλεγμένη και ότι εκλέχθηκε βάσει μίας πλατφόρμας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κινήσεις όπως οι παραπάνω», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Προσθέτει, όμως, ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό το να διαχειρίζεται τα χρήματα των ψηφοφόρων σου και τα χρήματα που σου έχουν δανείσει άλλοι.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει αποφασίσει να αποπληρώσει τους δανειστές της έχει άμεση ανάγκη την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ. Για να το επιτύχει, όμως, - συνεχίζει ο κ. Worstall – θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε κινήσεις αντίθετες από αυτές που υπόσχονταν πριν κατακτήσει την εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης