ΚΚΕ: Καταγγέλλει ότι και ο ΟΑΕΔ άνοιξε τα ταμεία του για το κράτος

ΚΚΕ: Καταγγέλλει ότι και ο ΟΑΕΔ άνοιξε τα ταμεία του για το κράτος

«Πρόκληση για τους ανέργους», σύμφωνα με τον Περισσό

ΚΚΕ: Καταγγέλλει ότι και ο ΟΑΕΔ άνοιξε τα ταμεία του για το κράτος
Πρόκληση για τους ανέργους χαρακτηρίζει τη διάθεση χρημάτων του ΟΑΕΔ στο κράτος.

Όπως τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, συνολικά για την εργατική λαϊκή οικογένεια αποτελεί πρόκληση η σημερινή απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ να τοποθετήσει επιπλέον 95 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ, ανεβάζοντας συνολικά τα διαθέσιμα ποσά στα 215 εκατ., την ίδια στιγμή που η ανεργία έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα και μόλις ένας στους οκτώ ανέργους επιδοτείται με το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ και για ένα μόλις χρόνο.

Παράλληλα, αναφέρει ότι  έχουν καταργηθεί μια σειρά επιδόματα, που ενίσχυαν το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών, όπως το οικογενειακό επίδομα, ενώ εκατοντάδες σπουδαστές των σχολών ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου.

«Όταν οι λαϊκές ανάγκες είναι οξυμένες δεν υπάρχουν πλεονάζοντα χρήματα στον Οργανισμό. Το ζήτημα δεν είναι νομικό ούτε λογιστικό, είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Δείχνει τις προτεραιότητες που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να πληρωθούν οι δανειστές και όχι να ανακουφιστούν οι άνεργοι, η λαϊκή οικογένεια. Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ, να υπάρξει πλήρη προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα σωματεία τους δεν πρέπει ν’ αποδεχθούν αυτές τις εξελίξεις. Δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά τους συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης