Πανούσης: Εντός της εβδομάδας θα αλλάξει η στάση απέναντι στις καταλήψεις

Πανούσης: Εντός της εβδομάδας θα αλλάξει η στάση απέναντι στις καταλήψεις

Δυσλειτουργικό το σχήμα με τους δέκα υπουργούς - Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να αυτονομηθεί - Μισθώνονται «μπαχαλάκηδες» για να κάνουν επεισόδια - Δεν μπορούμε με νόμους να υπερβαίνουμε δικαστικές αποφάσεις, το «καρφί» για το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης

Πανούσης: Εντός της εβδομάδας θα αλλάξει η στάση απέναντι στις καταλήψεις
Δυσλειτουργικό χαρακτήρισε το μοντέλο των δέκα υπουργών με τους πολλούς αναπληρωτές ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το υπουργείο του πρέπει να αυτονομηθεί και όχι να συγχωνευθεί με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μάλιστα πέταξε και «καρφί» για τον υπουργό Δικαιοσύνης και την ατάκα ότι «υπάρχει άνθρωπος κάτω από την κουκούλα. Αν πυροβολήσει κάποιος μία κουκούλα θα πυροβολήσει άνθρωπο» λέγοντας ότι και κάτω από το κράνος του αστυνομικού βρίσκονται άνθρωποι.

Κλείσιμο
Ο κ. Πανούσης εξέφρασε τη διαφωνία του και με το νομοσχέδιο της κατάργησης των φυλακών υψίστης ασφαλείας λέγοντας ότι «δεν πρέπει με νόμους να υπερβαίνουμε δικαστικές αποφάσεις» συμπληρώνοντας ότι «αλλο πράγμα με τρομάζει, με την έννοια ότι κάνουμε μια δικαιοπολιτική αναθεώρηση πραγμάτων, διότι πολλές φορές πιέζουν διάφοροι τύποι, αυτοί που κάνουν τις καταλήψεις ας πούμε, για το τι θα γίνει στη Δικαιοσύνη, την Αστυνομία κλπ. Αυτό είναι με το οποίο πρέπει να τελειώνουμε, διότι δεν με τρομάζει η κατάληψη, αλλά τα πολιτικά μηνύματα της κατάληψης».

Όσον αφορά τα σενάρια περί παραίτησής του ο κ. Πανούσης είπε ότι πολιτικά ουδείς του έχει ζητήσει κάτι τέτοιο αλλά πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή νοιώθεις ότι είσαι καθηγητής πανεπιστημίου και όχι ο Τζον Γουέιν».

Για τις καταλήψεις ο κ. Πανούσης υποστηρίξε ότι είναι συνεχείς και οργανωμένες προσθέτοντας ότι οι καταληψίες δεν είναι οργισμένοι νέοι. «Μακάρι να ήταν οργισμένοι νέοι αυτοί που συλλαμβάνουμε, είναι πολύ πιο μπερδεμένο». «Ποιος ελέγχει τα Εξάρχεια; Τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες όχι από τους λεγόμενους αντεξουσιαστές» συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Σαφώς και δεν πρέπει να ανεχόμαστε τις καταλήψεις αλλά περιμένατε από εμένα σε 40 ημέρες να λύσω το πρόβλημα;» συνέχισε το σκεπτικό του μιλώντας στο ΒήμαFM.

Προανήγγειλε, πάντως, ότι μετά τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό «πάρα πολύ γρήγορα, ίσως και εντός της εβδομάδος, θα εμφανιστεί το άλλο πρόσωπο (σ.σ. απέναντι στο φαινόμενο)»

«Πρέπει να λήξει σήμερα ή αύριο αυτή η ιστορία, αλλά κυρίως πρέπει να μην ξαναγίνει. Γιατί η μηδενική ανοχή δεν οδήγησε πουθενά. Πρέπει να επιστρέψουμε σ’ ένα μοντέλο που θα λέει ότι υπάρχει ένα κοινωνικό ακαδημαϊκό συμβόλαιο, δηλαδή να πάει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου και να ανοίξει το υπόγειο, όπου υπάρχουν τα πολεμοφόδια, τα ΜΑΤ θα πάνε; Ας έρθει ο πρύτανης και να πει "υπάρχει κάτι στο υπόγειο, να πάτε να το ανοίξετε". Πρέπει να υπάρξει μια ομοφωνία στη διαχείριση και τη στάθμιση ανάμεσα στις πρυτανικές αρχές, τις εισαγγελικές και τις αστυνομικές, μια συζήτηση στάθμισης». 

Προχώρησε, μάλιστα, στην καταγγελία ότι «μπαχαλάκηδες» μισθώνονται για να κάνουν επεισόδια. «Δεν είναι οργισμένοι νέοι, είναι μείγμα περίεργο» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης