Χέλμουτ Σμιτ: Ενα Grexit θα έπληττε τους Γερμανούς και τη Bundesbank

Χέλμουτ Σμιτ: Ενα Grexit θα έπληττε τους Γερμανούς και τη Bundesbank

Ο 96χρονος επικρίνει δριμύτατα το μοντέλο της ενωμένης Ευρώπης από τις αρχές της δεκαετίας του 90 έως σήμερα

Χέλμουτ Σμιτ: Ενα Grexit θα έπληττε τους Γερμανούς και τη Bundesbank
Το δάκτυλο κουνάει στο Βερολίνο ο τέως καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, προειδοποιώντας τον πολιτικό κόσμο για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για τη Γερμανία ένα «Grexit».   
    
«Ενα "Grexit" δεν θα έπληττε μόνο τους Γερμανούς φορολογούμενους αλλά κυρίως την κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Σοσιαλδημοκράτης τέως καγκελάριος και προσθέτει: «Η Bundesbank είναι ο εγγυητής για τις πιστώσεις προς την Ελλάδα, κατά συνέπεια θα έπρεπε να καταγράψει τεράστιες ζημιές στους ισολογισμούς της, σε περίπτωση που κακοδιαχείρισης στον τρόπο με τον οποίο οι εταίροι θα αντιμετώπιζαν την αποχώρηση της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ».

Κλείσιμο
Ο 96χρονος Σμιτ επικρίνει επίσης, δριμύτατα το μοντέλο της ενωμένης Ευρώπης από τις αρχές της δεκαετίας του 90 έως σήμερα. Ο πρώην καγκελάριος πιστεύει πως, για πολλά λάθη ευθύνεται η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

«Ήταν εντελώς τρελή ιδέα να κληθούν όλες οι χώρες να ενταχθούν στην Ε.Ε. και το ευρώ, ειδικά από την στιγμή που δεν υπήρξε μέριμνα για την πολιτική ένωση», αναφέρει και προσθέτει ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε κοινή δημοσιονομική πολιτική, ούτε κοινό φορολογικό δίκαιο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης