Βουλή: «Πιστός αντιπολιτευόμενος» ο Λαφαζάνης - Ζήτησε τροποποίηση σε ψηφοφορία

Βουλή: «Πιστός αντιπολιτευόμενος» ο Λαφαζάνης - Ζήτησε τροποποίηση σε ψηφοφορία

Πρότεινε να στηθούν περισσότερες κάλπες ώστε οι βουλευτές να ψηφίζουν μια φορά για όλες τις θέσεις αντιπροέδρων αντί να καλούνται επτά φορές να ψηφίζουν έναν - έναν τους προτεινόμενους - «Καρφί» της προέδρου της Βουλής εναντίον του Σταύρου Θεοδωράκη

Βουλή: «Πιστός αντιπολιτευόμενος» ο Λαφαζάνης - Ζήτησε τροποποίηση σε ψηφοφορία
Πιστός στον κοινοβουλευτικό του ρόλο, να παρεμβαίνει στην Ολομέλεια επί των διαδικαστικών θεμάτων εμφανίστηκε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση, ο ίδιος υπουργός και πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά την έναρξη της απογευματινής συνεδρίασης για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής ζήτησε το λόγο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Κλείσιμο
Πρότεινε να στηθούν περισσότερες κάλπες ώστε οι βουλευτές να ψηφίζουν μια φορά για όλες τις θέσεις αντιπροέδρων αντί να καλούνται επτά φορές να ψηφίζουν έναν - έναν τους προτεινόμενους. «Το ξέρουμε το τυπικό του Κανονισμού, αλλά μήπως με ομόφωνη απόφαση της Βουλής να πάμε σε μια ενιαία ψηφοφορία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης προκαλώντας θυμηδία στο Σώμα και στην κυρία Κωνσταντοπούλου.

Η ίδια του εξήγησε ότι δυστυχώς δεν επαρκούν οι κάλπες, ενώ στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη που ζήτησε να μην ακολουθηθεί το γράμμα του Κανονισμού, καθώς η διαδικασία θα γίνει πολύωρη, απάντησε: «Νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι ότι θα καθόμαστε αρκετές ώρες στο Κοινοβούλιο για να κάνουμε το καθήκον μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης