Λαπαβίτσας στον Guardian: O ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει Grexit

Λαπαβίτσας στον Guardian: O ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει Grexit

Στόχος είναι η κινητοποίηση των ευρωπαϊκών δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς για την ακύρωση των πολιτικών λιτότητας, υποστηρίζει 

Λαπαβίτσας στον Guardian: O ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει Grexit
Την πρόθεση την νέας ελληνικής κυβέρνησης να παραμείνει στην ευρωζώνη, τονίζει σε άρθρο του στον Guardian, ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας. Παράλληλα, εξηγεί ότι στόχος είναι η κινητοποίηση των ευρωπαϊκών δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς για την ακύρωση των πολιτικών λιτότητας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι άπειρη, υποστηρίζει και συνεχίζει λέγοντας ότι  θα ήταν λάθος να αντιμετωπιστεί σαν μια ομάδα από ταραξίες που έρχεται σε σύγκρουση με τους πάντες.

Κλείσιμο
Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα είναι η εφαρμογή των όσων έλεγε πριν την εκλογική του νίκη, λεγόμενα για τα οποία κέρδισε την ψήφο του ελληνικού λαού.

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Ακόμα περισσότερο, πιστεύει ότι το κόστος ενός “Grexit” θα ήταν τόσο μεγάλο που η Ευρώπη δεν θα διώξει την Ελλάδα από το ενιαίο νόμισμα. Στη βάση αυτή πιστεύει ότι αν αναδυόταν στην Ευρώπη μια ισχυρή συμμαχία δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, ο εφιάλτης της λιτότητας θα τελείωνε, το βάρος του χρέους θα περιοριζόταν σε όλη την ήπειρο, θα υιοθετούνταν πολιτικές για την αύξηση της απασχόλησης και θα ενισχυόταν το κράτος πρόνοιας. Η Ευρώπη θα μεταμορφωνόταν» υπογραμμίζει.

Ο κ. Λαπαβίτσας εξηγεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τη γραμμή του «καλού ευρώ», ζητώντας ριζική αναμόρφωση της Ευρωζώνης αλλά και ολόκληρης της ΕΕ από μέσα. 

Στη συνέχεια λέει ότι το πραγματικό τεστ για την «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει μόνο όταν το Βερολίνο και η Μέρκελ κάνουν την δική τους κίνηση.

«Η πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ να μετριάσει τις απαιτήσεις του και να συμμορφωθεί με τις βασικές προϋποθέσεις του προγράμματος διάσωσης αναμένεται να είναι τεράστιες» υπογραμμίζει προσθέτει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να λάβει σημαντική στήριξη από το εξωτερικό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης