Βενιζέλος: Θα επιλέξουμε ανάμεσα σε μια λύση σίγουρη ή επισφαλή;

Βενιζέλος: Θα επιλέξουμε ανάμεσα σε μια λύση σίγουρη ή επισφαλή;

Η διαπραγμάτευση με τους εταίρους «είναι σκληρή, είναι δύσκολη, αλλά είναι η τελευταία διαπραγμάτευση πριν από την έξοδό μας από το μνημόνιο και από την επιτήρηση της Τρόικας», τόνισε

Βενιζέλος: Θα επιλέξουμε ανάμεσα σε μια λύση σίγουρη ή επισφαλή;
Το δρόμο που προτάσσει η κυβέρνηση για τους επόμενου μήνες περιέγραψε εχθές το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. Ο κ. Βενιζέλος, επίσης, εκτίμησε ότι η συμφωνία για το ελληνικό χρέος θα έχει διαμορφωθεί οριστικά πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά την ενημέρωση που είχε μαζί με τον πρωθυπουργό από τον υπουργό Οικονομικών για τη συνεδρίαση του Eurogroup την προηγούμενη εβδομάδα, είπε ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους «είναι σκληρή, είναι δύσκολη, αλλά είναι η τελευταία διαπραγμάτευση πριν από την έξοδό μας από το μνημόνιο και από την επιτήρηση της Τρόικας».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στα όσα έχει μπροστά της η ελληνική κυβέρνηση τους επόμενους μήνες είπε πως αφ’ ενός θα πρέπει να ολοκληρωθεί η «τελευταία επιθεώρηση- το review, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται- της Τρόικας» και αφ’ ετέρου «να οργανώσουμε την επόμενη φάση μέσα στο πλαίσιο που προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Προέβλεψε, δε, ότι η Τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα «εγκαίρως», ενώ σε σχέση με αυτή την εκκρεμότητα, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τρόικα να βρίσκεται στην Αθήνα ακόμα και στο τέλος της εβδομάδας.  

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την αισιοδοξία πως «η τρόικα θα επιστρέψει εγκαίρως, ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, που είναι η προσδιορισμένη συνεδρίαση του Eurogroup».
 
Σε ό,τι αφορά στην «ολοκληρωμένη συμφωνία» για το επόμενο στάδιο που θα περάσει η χώρα ο κ. Βενιζέλος την προσδιόρισε χρονικά «πριν αρχίσει η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας».
 
Έθεσε, δε, το δίλημμα που προκύπτει -όπως είπε- «σε όλες τις καταστάσεις που έχουν μια ιστορική αξία»: «ή θα διαλέξουμε, ως λαός και ως έθνος, μια λύση που την έχουμε παλέψει με θυσίες και κόπους, η οποία όπως είναι όχι μόνο οργανωμένη και συγκεκριμένη αλλά και σίγουρη ή θα διαλέξουμε άλλες λύσεις, οι οποίες δεν μπορούν να περιγραφούν, είναι ασαφείς, είναι επισφαλείς, είναι υψηλού ρίσκου και θέτουν σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Αμέσως μετά τη σύσκεψη των δύο πολιτικών αρχηγών με τον υπουργό Οικονομικών, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τόνιζαν πως θα πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία για το χρέος όταν οι βουλευτές κληθούν να αποφασίσουν για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αν υπάρξει αδυναμία εκλογής θα πρέπει να έχουν γνώση οι πολίτες για το τι περιλαμβάνει αυτή εν όψει των εθνικών εκλογών που συνταγματικά θα προκληθούν.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης