Κάνει τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα για το μνημόνιο

Κάνει τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα για το μνημόνιο

Χοντραίνει το «παιχνίδι» ο Τσίπρας, λόγω των χλωμών επιδόσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα, πλην Αττικής

Κάνει τις ευρωεκλογές δημοψήφισμα για το μνημόνιο
«Ξεχνάει» τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας και ρίχνει όλο το βάρος στις ευρωεκλογές, τις οποίες επιμένει να χαρακτηρίζει δημοψήφισμα για την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου σε περιφέρειες και δήμους, όπου οι στόχοι του δεν εκπληρώθηκαν και οι περισσότεροι υποψήφιοι, με εξαίρεση ίσως την Αττική και την Αθήνα, δεν είχαν τις προσδοκώμενες επιδόσεις.

Κλείσιμο
«Οι ευρωεκλογές στις 25 Μάη θα είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ στον τόπο για το μνημόνιο. Θα είναι το δημοψήφισμα για το αν η πατρίδα μας θα αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια και φωνή στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, δίνοντας το σήμα για την τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Αν και δεν επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες το σύνθημα «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν» ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι οι ευρωεκλογές είναι αποφασιστικό βήμα για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, πτώση της κυβέρνησης και προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Παρότι δεν επιβεβαιώθηκε η στρατηγική πολιτικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών, η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι οι τάσεις στο εκλογικό σώμα επιτρέπουν την ανάπτυξη της μετωπικής σύγκρουσης και την ανάδειξη του στόχου για αποδοκιμασία της κυβέρνησης.

«Οι ευρωεκλογές θα στείλουν, χωρίς αμφισβητήσεις, ευθύ πολιτικό μήνυμα, θα επιβεβαιώσουν τη λαϊκή αξίωση για τη δημοκρατική ανατροπή και την ήττα της λιτότητας σε ευρωπαϊκό πεδίο» σημειώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και επικαλούνται κυρίως τη δημοσκόπηση που έκανε η Κάπα Research την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών και σύμφωνα με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαφορά 5 μονάδων από τη ΝΔ στις ευρωκλογές.

«Σε μια εβδομάδα θα επιβεβαιωθεί η πορεία πτώσης του συστήματος Σαμαρά. Η επιταχυνόμενη μετάλλαξη και συρρίκνωση της Ν.Δ., αθροιζόμενη με την εκμηδένιση του ΠΑΣΟΚ, επιταχύνει την πτώση τους... Πέφτουν!» εξακολουθούν να πιστεύουν στην Κουμουνδούρου.

Ο κ. Τσίπρας, που σήμερα επισκέπτεται την Ιταλία, ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, αναμένεται να πάρει πάνω του τη μάχη των ευρωεκλογών και  με ευθείες προκλήσεις και επιθέσεις στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να βάλει με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση το αίτημα να αποδοκιμαστεί και να κλείσει ο κύκλος αυτής της κυβέρνησης.

Η χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης