Η Κύπρος δεν αναγνωρίζει την υφαλοκρηπίδα Τουρκίας - ψευδοκράτους

Η Κύπρος δεν αναγνωρίζει την υφαλοκρηπίδα Τουρκίας - ψευδοκράτους

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως η ενέργεια αυτή επηρεάζει αρνητικά και την διαδικασία των διαπραγματεύσεων

Η Κύπρος δεν αναγνωρίζει την υφαλοκρηπίδα Τουρκίας - ψευδοκράτους
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Λευκωσία την ενέργεια της Τουρκίας να αποστείλει ρηματική διακοίνωση προς τον γγ του ΟΗΕ σε σχέση με τη λεγόμενη συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας Τουρκίας-ψευδοκράτους.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως η ενέργεια αυτή επηρεάζει αρνητικά και την διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Κλείσιμο
Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η ρηματική διακοίνωση, ημερομηνίας 10 Απριλίου 2014, προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αφορά στην κατάθεση των γεωγραφικών συντεταγμένων αυτής που παράνομα η Τουρκία θεωρεί ως δική της υφαλοκρηπίδα και ως δήθεν υφαλοκρηπίδα του ψευδοκράτους, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των βόρειων ακτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η ‘συμφωνία’ αυτή δεν έχει οποιαδήποτε νομική ισχύ στη διεθνή έννομη τάξη και ως εκ τούτου είναι νομικά ανυπόστατη και άκυρη. Είναι, ωστόσο, συνέχισε, αξιοπρόσεκτη η χρονική στιγμή που η Τουρκία επέλεξε να αποστείλει προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών την εν λόγω ρηματική διακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης