Μήνυμα Βενιζέλου σε αντιπολίτευση και... Παπανδρέου

Μήνυμα Βενιζέλου σε αντιπολίτευση και... Παπανδρέου

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι αν δεν υπάρξουν νέα βίντεο το θέμα θα ξεχαστεί σύντομα - Ο Μπαλτάκος επιβεβαίωσε ότι το Μαξίμου δεν ήξερε τίποτα για τις συναντήσεις του με τους βουλευτές της ΧΑ - Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να «ξεριζωθούν» οι ακροδεξιοί θύλακες

Μήνυμα Βενιζέλου σε αντιπολίτευση και... Παπανδρέου
Μήνυμα τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στον Γ. Παπανδρέου έστειλε με τη σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟκ Ευ. Βενιζέλος, αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος για να συμπληρώσει πως «ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση είναι αυτός του προοδευτικού πόλου και είναι πολύ σημαντικός για την εθνική στρατηγική».

Κλείσιμο
Ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει: «Εγγυόμαστε πλήρως την τήρηση της προγραμματικής συμφωνίας» και χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός ότι οι πολιτικές δυνάμεις υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.

Σε δεύτερο επίπεδο, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ρόλο του προοδευτικού πόλου του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα της δημοκρατικής παράταξης μέσα στην κυβέρνηση. «Ελπίζουμε τώρα να γίνεται αντιληπτό, ακόμα περισσότερο, πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος αυτός για την εθνική στρατηγική που ακολουθεί η χώρα, μια στρατηγική στην οποία προσχώρησαν εκ των υστέρων κι άλλες δυνάμεις -και αυτό είναι καλό- αλλά πέρα από την εθνική στρατηγική, υπάρχει και το ζήτημα της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της διαφάνειας».



Επιπλέον, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντάς τη εγκληματική οργάνωση, πρόσθεσε πως «και με τις τωρινές τους πράξεις, επιβεβαιώνουν ακριβώς πως είναι εγκληματική οργάνωση». Τέλος, για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, είπε πως «τα κόμματα που συνεργαζόμαστε έχουμε πολλές διαφορές μεταξύ μας, όμως κοιτάμε την επιτακτική ανάγκη να σταθεί η χώρα όρθια».

Παρών στη συνντηση ήταν και ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος παρουσίασε το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομικών  στον πρωθυπουργο και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μια νέα σελίδα και επεσήμανε πως σύντομα η χώρα θα βγει στις αγορές χωρίς να θέλει να πάντως να διευκρινίσει το πότε.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να επαναφέρει την πολιτική επικαιρότητα στο σταθερό έδαφος της οικονομίας, μετά το σεισμό που προκάλεσε το βίντεο της συνομιλίας του κ. Τάκη Μπαλτάκου με τον κ. Ηλία Κασιδιάρη.

Το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί σιγή ασυρμάτου για το θέμα του κ. Μπαλτάκου εκτιμώντας ότι εάν δεν παρουσιαστούν άλλα βίντεο είναι θέμα ολίγων ημερών το θέμα να αποσυρθεί -με την πολύτιμη βέβαια βοήθεια των ΜΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς κάλεσε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος βγαίνοντας δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές αλλά αυτό θα αποφασιστεί την στιγμή που πρέπει και με τις κατάλληλες συνθήκες. Πάντως, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών το διεθνές κλίμα για την ελληνική οικονομία δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες πολιτικής αποσταθεροποίησης που επικρατούν στην χώρα παρότι ο διεθνής τύπος χθες ήταν αρνητικός μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με το γραμματέα της κυβέρνησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τις επαφές και πολύ περισσότερο το περιεχόμενο των συνομιλιών του κ. Μπαλτάκου με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κάτι άλλωστε που είπε και ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου στην χθεσινή του συνέντευξη στον «Real FM».

Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη ζητήσει να ξεριζωθούν οι ακροδεξιοί θύλακοι στην κυβέρνηση. Αν και δεν έκανε πιο συκεκριμένη την αναφορά του εκτιμάται ότι έδειχνε προς την πλευρά ακροδεξιών υπουργών της ΝΔ όπως ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μόλις χθες εμφανίστηκε στο ΜΜΕ για να πλέκει το εγκώμιο του Μπαλτάκου.   

Φυσικά η σκόπιμη υποβάθμιση του θέματος είναι επικοινωνιακό τέχνασμα προκειμένου  να κοπάσει ο θόρυβος. Το ερώτημα είναι πλέον αν ο κ. Κασιδιάρης έχει κι άλλα βίντεο και κυρίως αν υπάρχει συνομιλία του κ. Μπαλτάκου με τους χρυσαυγίτες που να λέει ότι οι κινήσεις του ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς θα βρεθει στη δύσκολη θέση να απολογηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες για τα πεπραγμένα του Μπαλτάκου, αφού άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τον πρώην γενικό γραμματέα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης