Έρογλου: Είπε το «ναι» για κοινό ανακοινωθέν

Έρογλου: Είπε το «ναι» για κοινό ανακοινωθέν

Πιέσεις από τις ΗΠΑ - Απομένει η διευθέτηση της συνάντησης με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη

Έρογλου: Είπε το «ναι» για κοινό ανακοινωθέν
Είπε το «ναι» ο Ντερβίς Έρογλου στο κοινό ανακοινωθέν και αυτό που απομένει είναι η διευθέτηση της συνάντησης με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Ο ΟΗΕ ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τη θετική απάντηση του κ. Έρογλου, ενώ ο Κύπριος Πρόεδρος είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και θα βοηθήσει στην εφαρμογή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ιδιαιτέρως στο θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Κλείσιμο
Νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στον κ. Έρογλου και αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών στον οποίο εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την επίλυση του Κυπριακού.

Με λιτή ανακοίνωση, το βράδυ της Παρασκευής, η λεγόμενη «προεδρία» του ψευδοκράτους ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία επί του κοινού ανακοινωθέντος. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η τουρκοκυπριακή και η ελληνοκυπριακή πλευρά έφτασαν σε συμφωνία στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος που ετοιμάσθηκε για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Η διαδικασία των συνομιλιών προγραμματίζεται να ξεκινήσει αρχές της εβδομάδας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης