Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, αντί για άρτον θα δώσει θεάματα

Τατσόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, αντί για άρτον θα δώσει θεάματα

Ενδέχεται ακόμη και να διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν θα φτάσει η στιγμή να κυβερνήσει - Η κεντροαριστερά πρέπει οπωσδήποτε να ενωθεί, αλλιώς οι «58» θα γίνουν... μαγαζάκι

Τατσόπουλος:  Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, αντί για άρτον θα δώσει θεάματα
Σχολίασε τα πάντα για το ΣΥΡΙΖΑ σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Πέτρος Τατσόπουλος που προσφάτως αποχώρησε και είναι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, αντί για άρτον θα δώσει θεάματα, είπε.

Τσίπρας και Κάρας
Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Βήμα Fm για τις δηλώσεις του ελεγκτή της τρόικας Ότμαρ Κάρας για τον Αλ. Τσίπρα δήλωσε: «Τα αγγλικά του δεν τον βοηθάνε, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι ότι δεν ήθελε να ανοίξει τα χαρτιά του. Γιατί να το κάνει; Ήθελε να τους ακούσει... Ρωτήστε κάποιον συριζαίο για περισσότερα. Εγώ, γιατί να απολογούμαι για το τι κάνει ή κυρίως τι δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μπορώ να τον υπερασπιστώ, διότι δεν ξέρω τον ακριβή διάλογο. Διαρρέει από δύο μπάντες και δεν ξέρω τον οριστικό».

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία...
Προσωπική του εκτίμηση είναι ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία, «είτε μαζί με άλλους είτε στο σενάριο το λιγότερο πιθανό, μόνος του, θα βρεθεί μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα, την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο με τους ρεαλιστές που έχει στο κόμμα του. Διότι με τους άλλους είναι περιττοί έως και εμπόδιο εκείνη τη στιγμή. Δεν ζούμε σε εικονική πραγματικότητα. Εκεί είναι αυτοί» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τότε «θα βρεθεί μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα για μια ρήξη που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ιστορία μάς διδάσκει ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις, όταν δεν μπορείς να δώσεις άρτον άμεσα, δίνεις θεάματα. Και τα θεάματα που περνάνε πολύ στην Ελλάδα, είναι τα δικαστικά. Εξεταστική για το μνημόνιο; Αλλά αυτό θα πάρει χρόνο. Λέω για δίκες, πολλές δίκες. Δίκες σκανδάλων των πάντων, των έξι, των 12, των 38, των 57... Γνώμη μου είναι ότι αν θελήσει να διατηρήσει το κόμμα του υπό έλεγχο, θα το στρέψει προς τη θεαματική πλευρά»

Οι «58»
«Έχω να το λέω ότι από την πρώτη στιγμή: Ήμουν υπέρ και ήταν ένας από τους λόγους -όχι ο μοναδικός- που ήρθα σε ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα σας πω το εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε με πολύ κόπο και μουρμούρες όλα τα μαγαζάκια της Αριστεράς που γκρίνιαζαν και εξαντλούνταν σε βυζαντινισμούς το ένα εναντίον του άλλου να τα μαζέψει και να φτιάξει μια δύναμη και να είναι σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση. Τα βάζει από κάτω τώρα και τους λέει «παιδιά, βουλώστε το τώρα, πάμε ενωμένοι, παίρνουμε την εξουσία και τα βλέπουμε μετά αυτά».

Ο κ. Τατσόπουλος πρόσθεσε πως: «Αν κολλήσουμε στα μαγαζάκια και η πρωτοβουλία πάψει να είναι πρωτοβουλία για να ενώσει την κεντροαριστερά, θα γίνει ένα μικρό διασπαστικό του κεντρώου χώρου κόμμα, το οποίο θα προστεθεί δίπλα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ή στο Λοβέρδο και δεν ξέρω 'γω τι... στη Φιλελεύθερη Συμμαχία. Και αν κατέβει έτσι, η συντριβή είναι εξασφαλισμένη και καρατσεκαρισμένη».

Η στάση του Φ. Κουβέλη
Ο κ. Τατσόπουλος σχετικά με τον κ. Κουβέλη υποστήριξε πως «επειδή έχει δημιουργηθεί αυτή η στρεβλή εντύπωση ότι έχει δημιουργηθεί ένα καινούργιο κόμμα και μάλιστα ένα κόμμα-δορυφόρος του ΠΑΣΟΚ, αν δεν αλλάξει η στάση κυρίως της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ και του Φ. Κουβέλη... Δεν ξέρω ειλικρινά καθόλου τι θέλει ο κ. Κουβέλης, απλώς ελπίζω ότι δεν θα είναι τόσο στενά τα πολιτικά κριτήρια και το πολιτικό όφελος για να θελήσει να τορπιλίσει την ενότητα της κεντροαριστεράς για κάποιο τέτοιο λόγο. Κι έχω ακούσει ότι μια τέτοια πρωτοβουλία ανοίγματος προς την κεντροαριστερά ετοιμάζεται να κάνει και ο κ. Τσίπρας, γι' αυτούς που είναι απ' έξω. Δηλαδή, προς τον κ. Κουβέλη συγκεκριμένα...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης