Στο Στρασβούργο θα μεταβεί αύριο ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Στρασβούργο θα μεταβεί αύριο ο Αλέξης Τσίπρας

Μεταξύ των άλλων θα ζητήσει ενημέρωση για τις εργασίες της επιτροπής, που εξετάζει τις ενέργειες της τρόικας στην Ελλάδα, ενώ θα συναντηθεί και με τον επίτροπο οικονομικών Όλι Ρεν

Στο Στρασβούργο θα μεταβεί αύριο ο Αλέξης Τσίπρας
Με το ένα πόδι στην Ευρώπη είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένει το χρίσμα του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν. Έχοντας πλέον και την ευρωπαϊκή δραστηριότητα στην ατζέντα του ο κ. Τσίπρας προγραμματίζει σειρά επισκέψεων σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και έδρες των θεσμικών οργάνων της Ένωσης, όπως αυτή που θα πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο στο Στρασβούργο. Μεταξύ των άλλων θα ζητήσει ενημέρωση για τις εργασίες της επιτροπής, που εξετάζει τις ενέργειες της τρόικας στην Ελλάδα, ενώ θα συναντηθεί και με τον επίτροπο οικονομικών Όλι Ρεν.


Κλείσιμο
Το πρόγραμμά του έχει αναλυτικά ως εξής:

Τετάρτη 11/12

15:00-16:00 Συνάντηση με τους ευρωβουλευτές Othmar Karas (Αυστρία,EPP) και Liem Hoang Ngoc (Γαλλία, S&D), Συν-εισηγητές του Troika Inquiry Report

16:30-17:00 Συνάντηση με Sylvie Goulard (Γαλλία, ALDE), Σκιώδη εισηγήτρια του Troika Inquiry Report για τους Φιλελευθέρους.

17:15-18:15 Συνάντηση με την ομάδα της GUE/NGL που παρακολουθεί το Troika Report: Jurgen Klute (Die Linke) Σκιώδη εισηγητή της GUE/NGL, Marisa Matias(Bloco), Thomas Handel (Die Linke), αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, και Helmut Scholz, (Die Linke) εισηγητή γνωμοδότησης για το ίδιο θέμα στην Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου.

18:30- 19:00 Συνάντηση με ευρωβουλευτή Philippe Lamberts (Βέλγιο, Greens) σκιώδη εισηγητή για τους Πράσινους.

 
Πέμπτη 12/12

12:00-12:30 Συνάντηση με VP Olli Rehn, αρμόδιο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης