ΔΗΜΑΡ: Ο Ομπάμα επιβεβαιώνει ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση

ΔΗΜΑΡ: Ο Ομπάμα επιβεβαιώνει ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση

Καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τον λαό για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον Κέρι, για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, των γεωπολιτικών σχέσεων και τα ενεργειακά
 

ΔΗΜΑΡ: Ο Ομπάμα επιβεβαιώνει ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση
Οι δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα πρέπει να αποτελέσουν «ισχυρό αντίβαρο» απέναντι στις «βαθιά συντηρητικές επιλογές της κυρίας Μέρκελ, που βαθαίνουν την ύφεση και ενισχύουν την ανεργία», εκτιμά η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ κατά των πολιτικών λιτότητας επιβεβαιώνουν ότι ο δρόμος της λιτότητας που ακολουθεί η Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση.

Κλείσιμο
Ωστόσο, όπως σημειώνει, το ζητούμενο είναι οι προτροπές του προέδρου των ΗΠΑ να μην εξαντληθούν σε ρητορικό επίπεδο.

«Μόνο αν η δημοσιονομική προσαρμογή συνδυαστεί με πολιτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης, θα καταφέρει η χώρα μας να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Απομένει, συνεπώς, να δούμε το ουσιαστικό περιεχόμενο των δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

Τέλος, καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει άμεσα τη βουλή και τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, των γεωπολιτικών σχέσεων και τα ενεργειακά.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης