Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για τη ΝΕΡΙΤ

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για τη ΝΕΡΙΤ

Στη σκιά της αντιπαράθεσης για το μέλλον των εργαζομένων της ΕΡΤ και των αντιδράσεων για τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για τη ΝΕΡΙΤ
Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής και θα λήξει το βράδυ με την σχετική ψηφοφορία.
Με τις έως τώρα τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων, το σχέδιο νόμου υποστηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛΛ και Χ.Α. καταψηφίζουν, παρά ταύτα δεν αναμένεται να κατατεθεί ονομαστική ψηφοφορία.
 
Ειδικότερα οκ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος (ΝΔ) είπε πως «η κρατική τηλεόραση είχε μετατραπεί από ταγό της Δημοκρατίας σε κέντρο ασυδοσίας» και υποστήριξε ότι «καμία πτέρυγα του κοινοβουλίου δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε εξυγίανση».
Κλείσιμο

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «έκθεση ιδεών» που δεν προβλέπει τον αριθμό των εργαζομένων, των καναλιών κ.α. Επιπροσθέτως, επιχείρησε να απαντήσει στην χθεσινή αναφορά του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιθυμεί «το κόκκινο του αίματος στην ΕΡΤ», λέγοντας «Για τη χθεσινή σας αναφορά κ. Σταμάτη εμείς δεν θέλαμε ούτε μαύρο ούτε κατακόκκινο του αλλά ένα πολύχρωμο που θα κάνει όμορφο το τηλεοπτικό μας τοπίο».

Ο κ. Γιώργος Ντόλιος (ΠΑΣΟΚ) ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό «δέσμευση» για τον αριθμό των εργαζομένων του νέου σχήματος πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου.
 
Από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛΛ ο κ. Γιάννης Δημαράς επίμενε στην «απόσυρση» της λέξης «ίντερνετ» από το ΝΕΡΙΤ, επισημαίνοντας: «Τι είναι το ΙΝΤΕΡΝΕΤ αλήθεια ποιος το διοικεί; Προσπάθησα μέσω δημοσίων υπηρεσιών να δω τι είναι το ίντερνετ ποιος το έχει στα χέρια του και ποιος το λειτουργεί. Κανένας δεν ξέρουμε τι είναι…Μου γεννά πολλές απορίες η ύπαρξη του ίντερνετ».

Ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης (Χ.Α) ξεκαθάρισε ότι καταψηφίζει «μια δημόσια ραδιοτηλεόραση που παίζει τουρκικά σίριαλ. Ψηφίζουμε μια τηλεόραση με εθνικό προσανατολισμό».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης