Σαμαράς προς τραπεζίτες: Δώστε ρευστότητα με χαμηλά επιτόκια

Σαμαράς προς τραπεζίτες: Δώστε ρευστότητα με χαμηλά επιτόκια

- Κάλεσε ατο Μαξίμου τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
- Τους ζήτησε να συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας
-Ποιοί παραβρέθηκαν  στην σύσκεψη

Σαμαράς προς τραπεζίτες: Δώστε ρευστότητα με χαμηλά επιτόκια
Να συμβάλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας με διοχετεύση ρευστότητας στην αγορά και χαμηλά επιτόκια ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από τη διοίκηση του ΤΧΣ και τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Εθνικής με τις οποίες συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, παράλληλα, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων για την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Κλείσιμο
Οι τραπεζίτες, με τη σειρά τους, ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, από την πλευρά της Alpha Bank o Γιάννης Κωστόπουλος, της Εθνικής ο Γιώργος Ζανιάς, της Eurobank o Χρήστος Μεγάλου και της Τράπεζας Πειραιώς ο Μιχάλης Σάλλας.

Στο τέλος Ιουλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα σχέδιά της, για την περαιτέρω θωράκιση και ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη σύσκεψη, υπογράμμισε: «Τώρα που τελείωσε με επιτυχία η φάση ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και έχουμε, πια, ένα τραπεζικό σύστημα με τέσσερις πυλώνες, θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις των τραπεζιτών για την ελληνική οικονομία και ανταλλάξαμε απόψεις».

«Το θέμα της ρευστότητας είναι ένα από τα θέματα που κουβεντιάσαμε και ακούσαμε τις απόψεις των τεσσάρων τραπεζών» συμπλήρωσε, ερωτηθείς σχετικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ραντεβού του Αντώνη Σαμαρά με τις διοικήσεις των τεσσάρων τραπεζών ήρθε χρονικά μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης