Δωρεάν έλεγχος όρασης για την αμβλυωπία σε παιδιά του δήμου Κηφισιάς

Δωρεάν έλεγχος όρασης για την αμβλυωπία σε παιδιά του δήμου Κηφισιάς

Η αμβλυωπία (τεμπέλικο μάτι) αποτελεί μία οφθαλμολογική πάθηση κατά την οποία συνήθως ο ένας οφθαλμός του ασθενούς έχει μειωμένη όραση η οποία δεν διορθώνεται με γυαλιά οράσεως

Δωρεάν έλεγχος όρασης για την αμβλυωπία σε παιδιά του δήμου Κηφισιάς
Δωρεάν έλεγχος όρασης για την αμβλυωπία σε όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού του Δήμου Κηφισιάς αναμένεται να πραγματοποιηθεί 
σε επιλεγμένες ημερομηνίες με πρωτοβουλία του Οφθαλμίατρου – Χειρουργού Λεωνίδα Παπαδόπουλου και σε συνεργασία με το Δήμο Κηφισιάς.
Κλείσιμο

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί αφιλοκερδώς από τον Οφθαλμίατρο – Χειρουργό Λεωνίδα Παπαδόπουλο, ο οποίος διαθέτει τον κατάλληλο φορητό επιστημονικό εξοπλισμό, στο ΚΑΠΗ Ν. Ερυθραίας την Κυριακή 26/11 και Κυριακή 3/12 9:00-14:00. Κατόπιν ραντεβού με την πρόεδρο της ΔΕΠ κα Κατερίνα Καραλή, efyraki@yahoo.gr ή sms 6944703230 στον κατάλληλο φορητό επιστημονικό εξοπλισμό, στο ΚΑΠΗ Ν. Ερυθραίας την Κυριακή 26/11 και Κυριακή 3/12 9:00-14:00. Κατόπιν ραντεβού με την πρόεδρο της ΔΕΠ κα Κατερίνα Καραλή, efyraki@yahoo.gr ή sms 6944703230.

Η αμβλυωπία (τεμπέλικο μάτι) αποτελεί μία οφθαλμολογική πάθηση κατά την οποία συνήθως ο ένας οφθαλμός του ασθενούς έχει μειωμένη όραση η οποία δεν διορθώνεται με γυαλιά οράσεως. Η πιο συχνή αιτία της αμβλυωπίας είναι η ύπαρξη μιας διαθλαστικής ανωμαλίας (υπερμετρωπία, αστιγματισμός, μυωπία) στον ένα από τους δύο οφθαλμούς από παιδική ηλικία. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ένας οφθαλμός να έχει καλή όραση ενώ ο άλλος οφθαλμός με τη διαθλαστική ανωμαλία να έχει θολή. 

Ως συνέπεια αυτού το μικρό παιδί δεν παραπονιέται δεδομένου ότι βλέπει επαρκώς με τον υγιή οφθαλμό και για αυτό η οφθαλμολογική εξέταση δεν επισπεύδεται. 

Καθ'όλη τη διάρκεια που η κατάσταση αυτή μένει αδιάγνωστη και αθεράπευτη, ο εγκέφαλος δέχεται μια καθαρή εικόνα από τον υγιή οφθαλμό και μία θολή από τον παθολογικό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης