Δέκα πράγματα για το νεογέννητο μωρό σας, που άδικα σας ανησυχούν

Δέκα πράγματα για το νεογέννητο μωρό σας, που άδικα σας ανησυχούν

Είναι όντως πολλά αυτά που πρέπει να προσέξουμε όταν γεννηθεί το μωρό. Είναι όμως κάποια πράγματα που συχνά μας ανησυχούν χωρίς λόγο...

Δέκα πράγματα για το νεογέννητο μωρό σας, που άδικα σας ανησυχούν
Υπάρχουν πολλά πράγματα που αγχώνουν μία νέα μητέρα, σχετικά με το νεογέννητο μωρό της. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις, άδικα ανησυχείτε. Όπως για παράδειγμα...

Αν αγγίξατε τα μαλακά σημεία στο κεφαλάκι του. Δεν πρέπει να ανησυχείτε καθόλου. Όταν αγγίζετε ένα μαλακό σημείο στο κρανίο του, γνωστό και ως πηγή, δεν αγγίζετε τον εγκέφαλό του, αλλά μια παχιά, πολύ προστατευτική μεμβράνη. Αυτά τα μαλακά σημεία υπάρχουν ώστε να μπορεί να περάσει με ασφάλεια από το σώμα σας κατά τη γέννηση. Έτσι, το μικρό σας έχει ήδη περάσει μια κατάσταση πολύ δυσκολότερη του αγγίγματός σας, χωρίς να προκληθεί ζημιά στο ευέλικτο κεφαλάκι του.

Κλείσιμο
Αν νιώθετε τους παλμούς του στις πηγές του κρανίου του. Αυτό είναι η φυσιολογική λειτουργεία του κυκλοφορικού του συστήματος. Επειδή τα σημεία αυτά στο κεφαλάκι του δεν έχουν ενωθεί ακόμα, είναι μαλακά και κάνουν τις φλέβες και τις αρτηρίες πιο εμφανείς.

Αν δείτε αίμα στην πάνα του νεογέννητου κοριτσιού σας. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, μια αύξηση στα επίπεδα των οιστρογόνων της μητέρας μπορεί να διεγείρει τη μήτρα ενός θηλυκού εμβρύου. Κατά την πρώτη βδομάδα της ζωής, δεν είναι ασυνήθιστο για τα κοριτσάκια να έχουν μια μικρή περίοδο κατά την οποία η μήτρα τους βγάζει λίγο αίμα.

Διαβάστε περισσότερα στο  babyads.gr



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης