Βραβεύτηκαν τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των Ελληνίδων γυναικών

Βραβεύτηκαν τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των Ελληνίδων γυναικών

Τα πρώτα Greek International Women Awards (GIWA) είναι γεγονός  

Βραβεύτηκαν τα ταλέντα και τα επιτεύγματα των Ελληνίδων γυναικών
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου η πρώτη απονομή των βραβείων Greek International Women Awards (GIWA). 

Ο θεσμός των βραβείων τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Δημήτρης Καραμήτσος Τζίρας, καθώς και περίπου τριακόσιοι εκπρόσωποι του εφοπλιστικού, επιχειρηματικού, καλλιτεχνικού και επιστημονικού κόσμου της Ελληνικής διασποράς.  

Κλείσιμο
Στη φαντασμαγορικη τελετή την οποία παρουσίασαν η κυρία Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και ο Αλέξανδρος Κωστάλας δόθηκαν τα βραβεία στις ακόλουθες  νικήτριες ανά κατηγορία: 
 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Έλλη Φλέγγα – Διευθύνουσα Σύμβουλος του Holmes Place της Ελλάδας 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Μαρία Χατζηαναστασίου – Ιδρύτρια της Medi Cosmetic

ΘΕΤΙΚΕΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Κατερίνα Ζιωτοπούλου- Επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Davis

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Κατερίνα Γαβριηλίδου- Πολιτική Επιστήμονας 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΕΥΘΥΝΗ
Αναστασία Ελπίδα Κόκκοτα – Ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος των Muse Sandals
 
ΜΟΔΑ
Έλενα Καραβασίλη – Ιδρύτρια και σχεδιάστρια του ELENA KARAVASILI 

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ
Μαρία Μπερτζελέτου – Επικεφαλής ερευνητικής ομάδας IFCHOR Group

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Δέσποινα Δοξάκη – Capital Markets Counsel 

ΤΕΧΝΕΣ & ΣΧΕΔΙΟ
Άννα Βίσση – καλλιτέχνης, ερμηνεύτρια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Τόνια Βασσιλοπούλου – Marketing Director του St. George Lycabettus Hotel 

ΒΡΑΒΕΙΟ  ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ (18-23yrs)
Διαλεκτή Αθηνά Βουτυράκου – Ιδρύτρια του οργανισμού Unique Minds

Ειδικό βραβείο 

Το τιμητικό βραβείο GIWA απονεμήθηκε στην επιφανή ακαδημαϊκό κ Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. Η κ. Αρβελέρ υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης το 1967, η πρώτη γυναίκα πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στην 700 χρόνων ιστορία του, το 1976, και η πρώτη γυναίκα καγκελάριος των Πανεπιστημίων της Γαλλίας, υπεύθυνη όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

«Όλα τα μέλη της Επιτροπής αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανες για την πρωτοβουλία μας να θεσπίσουμε τα βραβεία GIWA, με τα οποία αναδεικνύουμε  το αφανές ταλέντο των Ελληνίδων γυναικών ανά τον κόσμο. Μέσω του θεσμού, επιδιώκουμε την επιστροφή της Ελλάδας στον χάρτη της αριστείας» δήλωσε η Σοφία Κωνσταντοπούλου-Παπαδοπούλου, ιδρύτρια των βραβείων και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής GIWA.

Ο κ. Θανάσης Καραγιάννης, εκπρόσωπος τou Aphrodite Hills Resort, κυρίου χορηγού της τελετής, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία λέγοντας: “Είναι σημαντικό να αναδείξουμε τις σπουδαίες γυναίκες της εποχής μας που μας βοηθούν να σχεδιάσουμε το μέλλον. Συγχαίρουμε την ιδέα αυτής της βράβευσης που αποσκοπεί στο να αναγνωρίσει, να επιβραβεύσει και να γιορτάσει υψηλά πρότυπα επαγγελματισμού και τα επιτεύγματα των Ελληνίδων ανά τον κόσμο’'. 

Τα βραβεία GIWA έχουν ως σκοπό  την αναγνώριση και επιβράβευση των Ελληνίδων που έχουν διακριθεί μέσω των  επαγγελματικών τους επιτευγμάτων και επιδόσεων διεθνώς ή στην Ελλάδα, μέσα από μία διαφανή και ανοιχτή διαδικασία επιλογής των φιναλίστ. 

Κατερίνα Ζιωτοπούλου, Έλλη Φλέγγα, Αναστασία-Ελπίδα Κόκκοτα, Σοφία Κωνσταντοπούλου,  Μαρία Χατζηαναστασίου, Κατερίνα Γαβριηλίδου, Έλενα Καραβασίλη, Δέσποινα Δοξάκη, Τόνυα Βασσιλοπούλου, Διαλεκτή-Αθηνά Βουτυράκου



Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη, Πρέσβης Δημήτρης Καραμήτσος Τζίρας, Ρόδη Κράτσα



Σοφία Κωνσταντοπούλου, Αλέξανδρος Κωστάλας, Αλεξάνδρα Πασχαλίδου


Η οργανωτική επιτροπή GIWA. Από αριστερά προς τα δεξιά:  Ηρώ Κουτσιούμπα, Γεωργία Γαβριηλίδου, Φωτεινή Βογιατζή, Νάγια Μπολτέτσου, Σοφία Κωνσταντοπούλου, Τζοάννα Γαλάνη, Μάρμο Συρίγου, Ιωάννα Πασχαλίδου, Χριστίνα Φωτεινέλλη


Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 147 υποψήφιες συνολικά, ενώ 75000 περίπου ψηφοφόροι από εννέα χώρες έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε φιναλίστ ανά κατηγορία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των GIWA. 

Στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης συμμετείχαν 33 κριτές (τρεις κριτές ανά κατηγορία), όλοι διακεκριμένοι και αναγνωρισμένοι επαγγελματίες στον χώρο τους. Η διαδικασία του διαγωνισμού καταγράφεται λεπτομερώς  στην επίσημη ιστοσελίδα GIWA.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης