Επιστροφή στην κορυφή για τον ΑΝΤ1

Επιστροφή στην κορυφή για τον ΑΝΤ1

Προηγείται συνολικά στην τηλεθέαση με το ξεκίνημα της πιο ανταγωνιστικής σεζόν των τελευταίων ετών - Βρίσκεται καθαρά μπροστά και στο prime time και στο πρωινό και κυρίως στα νεανικά κοινά

Επιστροφή στην κορυφή για τον ΑΝΤ1
Η φετινή σεζόν δεν θυμίζει τις προηγούμενες. Κι αυτό δεν φαίνεται μόνο από την εικόνα του προγράμματος, αλλά αποτυπώνεται και στη συμπεριφορά του τηλεοπτικού κοινού. Ενός κοινού που μπροστά στην πληθώρα των επιλογών επιλέγει ένα πρωτοφανές ζάπινγκ, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος σε σχέση με το παρελθόν προκειμένου να αποτυπωθούν οι πραγματικές επιδόσεις των εκπομπών. 

Εχοντας ήδη διανύσει τις τρεις πρώτες εβδομάδες του προγράμματος, τα πρώτα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για την τάση που διαμορφώνεται σε σχέση με τη δυναμική των καναλιών. Ετσι, λοιπόν, ο ΑΝΤ1 είναι το κανάλι που κόβει πρώτο το νήμα στην κούρσα της τηλεθέασης τον Οκτώβριο.

Κλείσιμο
 Ωστόσο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί ειδικά γι’ αυτή τη σεζόν είναι το γεγονός ότι ούτε ρεκόρ καταγράφονται, ούτε όμως και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των ποσοστών των καναλιών αλλά και των εκπομπών - τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το σύνολο ημέρας. Κάτι τέτοιο βέβαια ήταν αναμενόμενο, καθώς υπήρξε έντονη κινητοποίηση από όλους μετά την περσινή κακή χρονιά λόγω «Survivor» και έλλειψης προγραμμάτων ικανών να το ανταγωνιστούν. Το κανάλι του Αμαρουσίου, πάντως, δείχνει ιδιαίτερη δυναμική σε αρκετές ζώνες. Συνολικά, ο ΑΝΤ1 στην αρχή της φετινής σεζόν σημείωσε κατά μέσο όρο μερίδιο τηλεθέασης 17,3%, έχοντας διαφορά 2,7 μονάδων από τον δεύτερο στην κατάταξη ALPHA. Εκεί, όμως, που η ψαλίδα ανοίγει είναι στο prime time, όπου καταγράφει 26,3% έναντι 16,4% του δεύτερου ΣΚΑΪ και 16% του ALPHA. 



Το ριάλιτι επιβίωσης «Nomads» μέχρι στιγμής έχει μέσο όρο τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό 30,4%

Συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ο ΑΝΤ1 έχει σημειώσει αύξηση 10,3 μονάδων στο συγκεκριμένο slot, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη ούτε είναι ανεξήγητο, καθώς σε αυτό έχει βοηθήσει σημαντικά η προβολή του ριάλιτι επιβίωσης «Nomads», το οποίο μέχρι στιγμής έχει μέσο όρο τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό 30,4% και στη ζώνη του προηγείται με 10,5 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κανάλι, τον ΣΚΑΪ. 

Στον τομέα της μυθοπλασίας, η σειρά «Κάτι χωρισμένα παλικάρια» κατακτά την κορυφή στο prime time με επίδοση 27,5%. Τις ημέρες προβολής της μάλιστα προηγείται με 16,6 μονάδες από τον δεύτερο στην κατάταξη.

Αντίστοιχες θέσεις καταλαμβάνουν στην πρωινή ζώνη «Το Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά (21,8%), με δεύτερο το «Happy Day» στον ALPHA με 19% και στην κατηγορία των τηλεπαιχνιδιών το «Still Standing» με τη Μαρία Μπεκατώρου, (21,8%), με δεύτερο στον πίνακα το «Rouk Zouk» με τη Ζέτα Μακρυπούλια, επίσης του ΑΝΤ1, με 21,3%, και τρίτο το «Deal» με τον Χρήστο Φερεντίνο στον ALPHA με 16,8%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης